Erdoğan, Nâzım Hikmet'in şiirini okudu

Erdoğan, Nâzım Hikmet'in şiirini okudu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Nisan Çocuk Bayramı kutlamaları için yabancı ülkelerden Türkiye’ye gelen çocukları kabulünde Nâzım Hkmet'in "Kız Çocuğu" şiirinden bir bölüm okudu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları için yabancı ülkelerden Türkiye’ye gelen çocukları Beştepe'de ağırladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşması sırasında Nâzım Hikmet'in "Kız Çocuğu" şiirinden bir bölüm de okudu. Erdoğan, "Benim sizden kendim için hiçbir şey istediğim yoktur. Şeker bile yiyemez ki kâat gibi yanan çocuk. Çalıyorum kapınızı; teyze, amca, bir imza ver. Çocuklar öldürülmesin, şeker de yiyebilsinler" dizelerini okuduktan sonra, "Evet çocuklar öldürülmesin. Büyüklerin yol açtığı fatura çocuklara kesilmesin" diye konuştu.

"Çocuğun olduğu yerde başka bir ölçü aramayız"

Cumhurbaşkanı'nın, 39. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'ne katılan çocukları kabulünde yaptığı konuşmadan satır başları şöyle:

"Her ölüm erkendir ama çocuk ölümü gerçekten çok erkendir. Biz çocuklar yaşasın istiyoruz. Çocuklar yaşasın ki büyüdüklerinde daha güzel bir dünyanın inşasına katkı sağlasın istiyoruz. Daha da önemlisi çocuklar sadece yaşamakla kalmasın, kendilerini güvende hissetsinler, gıdadan giyime, eğitimden sağlığa, her türlü hizmeti alsınlar istiyoruz. Bunun için sizlerin desteğine ihtiyacımız var. Anne babalarınızdan, öğretmenlerinizden başlayarak ülkenizdeki tüm büyüklerden, dünyadaki çocukların yaşadıkları sıkıntılar konusunda daha hassas olmalarını talep etmelisiniz. Emin olun siz isterseniz olur."

"Çeşitli kamu ve sivil toplum kuruluşlarımız aracılığıyla pek çok ülkede, çocuklara yönelik yardım, eğitim, sağlık faaliyetleri yürütüyoruz. İnsanın, hele çocuğun olduğu yerde biz başka bir ölçü aramayız. Dünyadaki tüm donörler arasında bu konuda Türkiye, Amerika'dan sonra ikinci sırada. Ayrıca, gayrisâfi milli hâsılâya oranla değerlendirdiğimiz zaman, Türkiye birinci sırada. Çünkü biz dertliyiz. Biz mazlum ve mağdurların yanında yer almaya devam edeceğiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.