Erdoğan, Muğla'da Muhalefet Partilerine Yüklendi

Erdoğan, Muğla'da Muhalefet Partilerine Yüklendi

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçim kampanyası kapsamında Muğla'da halka hitap etti.Erdoğan, konuşmasında rakipleri Ekmeleddin İhsanoğlu, Selahattin Demirtaş, CHP, MHP ve Hizmet Hareketine yüklendi. Samsun'dan 5 Temmuz...

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçim kampanyası kapsamında Muğla'da halka hitap etti.

Erdoğan, konuşmasında rakipleri Ekmeleddin İhsanoğlu, Selahattin Demirtaş, CHP, MHP ve Hizmet Hareketine yüklendi. Samsun'dan 5 Temmuz 2014 tarihinde yola çıktığını ve bugün 27'nci mitingini gerçekleştirdiğini anlatan Erdoğan, 10 Ağustos'ta yeni bir Türkiye'nin kapılarını ardına kadar aralayacaklarını kaydetti.

Erdoğan, "Yeni reklam filmini izlediniz mi? Millet artık devleti ile daha bir muhabbet ile kucaklıyor. O yıldızı ve forsu ehline teslim ediyor. Birileri o reklam filmindeki ezandan seccadeden, o teyzemizin yaptığı duadan rahatsız olmuş. Fakat şimdi filmi yine aynı değişik bir versiyonu ile devam ediyor. Onlar ne kadar rahatsız olursa olsun devlet ve milletin aynı istikamette bakacağı süreç pazar günü başlıyor. 10 Ağustos sandığa gidiyoruz. Gitmeyenleri ikna ediyoruz. Tatile gidenleri çağırıyoruz." dedi.

Erdoğan, 12 yıldır hiç kimsenin kendilerine söz geçiremediğini anlatarak, "Bizden önce hükümet kurup hükümet devirdiler. Dik duracağız, dikleşmeyeceğiz. Bunlar istiyorlar ki; Cumhurbaşkanı CHP ve MHP gibi Pensilvanya'nın dizine otursun. 2 bine yakın Gazzeli, Filistinli öldürülüyor, bunu manşete almıyor, 10 bin yaralıyı manşete almıyor. Utanmadan, sıkılmadan 'İsrail saldırı altında' diyor. Bu Doğan grubu'nun nereye hizmet ettiğini öğrenin. Tabi ki Doğan grubu Tayyip Erdoğan ile iyi geçinemez. Tayyip Erdoğan da bunları açık açık ifşa eder, etmeye de devam edeceğim; çünkü milletim bunları iyi tanısın, ona göre bunlara tavrını koysun. İstiyorlar ki, cumhurbaşkanı eski Türkiye'yi muhafaza etsin. Ey Doğan grubu, şunu bilesin ki, Erdoğan sizin idare edeceğiniz bir siyasetçi değildir. Bu başlığı atana, bilesiniz ki hiçbir zaman bizden saygı olmaz. İstiyorlar ama şimdi malzeme çürük. Tezgahı öyle birini sürdüler ki, tam bir hayal kırıklığı. Her konuşması facia, her hareketi facia. Neymiş, babası Mehmet Akif'in arkadaşıymış; ancak İstiklâl Marşı ile Çanakkale Şiiri'ni birbirinden ayırt edemeyecek kadar da bu ülkeye, bu topraklara, bu millete yabancı. Ey Ekmel, bu sıradan bir şiir değil, İstiklâl Marşı; kendine gel. Sonra biz bunu söyleyince utanmadan, sıkılmadan inkâr ediyor. Bir de yalanın dilini bilmezmiş. Ee, bu ne? Ta kendisi biz çarkçı Kemal'i biliyorduk, bir de çarkçı Ekmel çıktı şimdi. Onu da böylece tanımış olduk. Kürecik'teki radar üssü dört tane radar üssü olarak Türkiye'nin emniyeti için NATO tarafından kurulmuştur. Bunun Amerika ile bir alakası yok. Kaldı ki; bunun İsrail'e de faydası yok. Çünkü İsrail’in zaten buna ihtiyacı yok. İsrail’de bu noktada o kadar ileri teknoloji, o kadar ileri donanımlar var ki buna ihtiyacı yok." ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan, "Sayın Ekmel, Pensilvanya'da bir hocanız var. Beddua üstüne beddua ediyor, sana da methiyeler düzüyor. Ağzına aldığı ifadeler bir hocaya yakışır mı? Pensilvanya'daki zat, 30 Mart'ta dengesini tamamen yitirmiş artık hezeyan içine batmış. Allah ıslah etsin. Allah akıl fikir versin. CHP Genel Başkanı da aynı şekilde, edep kalmadı. Firen tutmuyor. MHP genel başkanı desen küfürden başka bir şey söylemiyor. Bu ittifak 30 Mart'ta iflas etti. 10 Ağustos'ta seçim kaybetmekle kalmayacaklar, koltuklarını da kaybedecekler. Bahçeli bizim karşımızda sekiz seçim kaybetti. Şimdi dokuzuncusunu kaybedecek. CHP Genel Başkanı dördüncüsünü kaybedecek. İrili ufaklı medyayı arkalarına alıyorlar yine olmuyor. 'Eşit şartlarda yarışmıyoruz' diyorlar. Ya biz tek partiyiz. 11 parti bizi destekliyor diyordunuz ne oldu? Kırk çürük yumurtadan bir sağlam yumurta etmez. Bunların durumu bu. CHP devlet yardımı alıyor mu, alıyor. MHP'de alıyor. Gazeteleriniz, TV'leriniz var. Bunların hepsi ipe un sermektir. Tilki yetişemediği üzüme gorukder. Bunlar da 'goruk' diyor. Bahçeli sen çırak bile olamayacaksın bu gidişle. Biz 16 aylık parti iken iktidar olduk. Devletin yardımları ile mi? Millet sahip çıktı, millet bizi kucakladı. Bugüne kadar ne CHP, ne de MHP millet ile kucaklaşabildi. Bizim farkımız var. İşlerine geldi mi utanmadan sıkılmadan Başbakan çok gergin, başbakan çok sert diyorlar. Başbakan yumuşak başlı ama uysal koyun değil. Olay bu. Akif öyle diyor ya." diye konuştu.

Türkmen kardeşlerimize Adana'da Milli İstihbarat Teşkilatının TIR'ların götürdüğü insani yardımların önünü paralel yapının kestiğini iddia eden Erdoğan, "Paralel yapıyla aynı şekilde, paralel yargı ve paralel güvenlik kesti. Bunu dünyaya ne yazı ki duyurdular. Dünya'ya da bunun ifşasını yaptılar. Bunlarda vatan sevgisi diye bir şey yok. Kime gidiyor bu yardımlar Bayır Bucak Türklerine gidiyor. Maalesef olay yarı yolda kaldı. Sonradan biz yapacağımızı yaptık o ayrı mesele. Bahçeli’den, Kılıçdaroğlu'ndan bir ses çıktı mı? Peki ben şimdi soruyorum: madem milliyetçisiniz bunlara neden ses çıkarmıyorsunuz? Türkmenleri düşünüyorsunuz da bu Pensilvanya'ya neden ses çıkarmadınız? Çünkü Pensilvanya bunları esir aldı. Kayıtlarla, şantajlarla, montajlarla bunları esir aldı. Bunlar şimdi bedel ödüyorlar. Kendilerini hukuksuzca dinleyen ve şantaj yapan polisler gözaltına alınıyor. Bu CHP ve MHP'nin bu Monşer adayı çıkıp bu operasyonu eleştiriyor. Şantaj çok etkili olmuş. İpin ucunu Pensilvanya'ya kaptırmışlar. O ipten kurtulamıyorlar. Ama biz o CHP'yi de MHP'de onlara yapılan şantajlardan inşallah kurtaracağız ve kurtarıyoruz. O paralel yapının inlerine girilecek dedik. Milletimizden bu yönde yetki aldık. Şimdi inlerine giriliyor mu? Biz ne söz verirsek yaparız. Ama daha işin başındayız. Bazıları diyor ki; 'Başbakanım Cumhurbaşkanı olursan ne olacak?' Eğer vekaleti verir de bu kardeşinizi o makama çıkartırsanız şunu bilmenizi istiyorum, bu can bu tende oldukça paralel yapıyla mücadele sonuna kadar devam edecektir." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 79 yılda Muğla'ya 90 km bölünmüş yol yapıldığını söyleyerek, "Şimdi Ekmel'e sorun. Ekmel, Kılıçdaroğlu, Bahçeli senin var mı bir eserin. Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Ne diyor. Cumhurbaşkanlığı makamı yol yapma makamı değil diyor. Bodrum’un su sorununu biz çözdük. Bunu belediyenin çözmesi gerekiyordu. Bundan sonra Büyükşehir Belediyesi su sorunu çözmek zorundadır. 12 yılda turizmde rekorlar yaşadık. Gezi olaylarına rağmen 2013 yılında 37 milyon turist ziyaret etti. Bu yıl 40 milyonu aşacağız inşallah. Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5 arttı. Dünyada Türkiye 6'ıncı sırada. Hedefimiz ikincilik. Muğla geçtiğimiz yıl 3 milyondan fazla turist ağırladı. Cumhurbaşkanı seçilmem durumunda Muğla'daki tüm projeleri takip edeceğim. Biz sizin hizmetkarınızız. Sizin efendiniz değiliz." dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.