Erdoğan Mazbatasını Alıp Yemin Etti

Erdoğan Mazbatasını Alıp Yemin Etti

Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, mazbatasını alarak yemin etti. Erdoğan'ın yemin töreninde CHP Milletvekili Engin Altay'ın protestosu ve basın locasında alkış skandalı yaşandı. 12. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan...

Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, mazbatasını alarak yemin etti. Erdoğan'ın yemin töreninde CHP Milletvekili Engin Altay'ın protestosu ve basın locasında alkış skandalı yaşandı.

12. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olarak yemin edeceği TBMM Genel Kurulu özel oturumu başladı. Yapılan yoklamada toplantı yeter sayısı bulunduktan sonra CHP Milletvekili Engin Altay söz almak istedi. Ancak Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Altay'a söz vermedi. Bunun üzerine Altay elindeki iç tüzük kitapçığını Meclis Başkanı kürsüsüne doğru fırlattı. Ardından da diğer muhalefet milletvekilleri ile birlikte Genel Kurulu terk etti.

Yaşanan gerginliğin ardından Erdoğan Genel Kurul'a geldi. Erdoğan ilk önce Cemil Çiçek'in elinden mazbatasını aldı ve yemin etti. Yeminden sonra da konuşma yapmadan ayrıldı. Dün dağıtılan taslak programa göre Erdoğan'ın yemin ettikten sonra konuşma yapması bekleniyordu. Ancak Erdoğan konuşma yapmadan TBMM Genel Kurulu'ndan ayrıldı.

BASIN LOCASINDA ALKIŞ KRİZİ

Öte yandan Erdoğan salona girdikten sonra AK Parti sıraları ve locadaki davetliler bir süre Erdoğan'ı alkışladı. Ancak alkış sırasında basın locasındaki bazı basın mensuplarının alkışlaması tartışmalara neden oldu. Yemin töreninin ardından gazeteciler, alkışlayan gazetecilere tepki gösterdi.

TEKMECİ MÜŞAVİR YUSUF YERKEL TÖRENİ RESMİ ERKAN LOCASINDA İZLEDİ

Öte yandan maden faciasının yaşandığı Soma'da bir vatandaşı tekmelemesinden dolayı tepki gören Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel de töreni resmi erkan locasında izledi. Yerkel bir süre AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ile yan yana oturdu. Yemin töreni sırasında ise Erdoğan'ın danışmanlarından Mustafa Varank ile birlikte izledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.