Erdoğan: Marmaray Denizin Altında, Görseler Orada Da Yürüyüş Yaparlar

Erdoğan: Marmaray Denizin Altında, Görseler Orada Da Yürüyüş Yaparlar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhalefetin yapılan yatırımları yürüyüşlerle protesto etmesini eleştirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhalefetin yapılan yatırımları yürüyüşlerle protesto etmesini eleştirdi. 29 Ekim’de Marmaray’ı hizmete açacaklarını hatırlatan Erdoğan, "Allah’tan boğazın altından geçtiği için görmüyorlar. Görseler orda da yürüyüş yaparlar." dedi.

Başbakan Erdoğan, iki gün süren Denizli programının son ayağı olan Çivril ilçesinde Cumhuriyet Meydanı’nda halka hitap etti. Erdoğan, daha sonra yapımı tamamlanan bazı tesislerin toplu açılışını yaptı.

Meydanda toplanan vatandaşlara hitap eden Erdoğan, göreve geldiklerinden bu yana kendilerine birçok şey söylendiğini belirterek, “Kem söz sahibine aittir dedik yola devam ettik. Bugüne kadar girdiğimiz 7 seçimde de halkımızın teveccühünü kazandık. Bu da şunu gösteriyor ki, millet bu makamları kendisine hizmetkar olmayana vermez” dedi.

10-11 yıl öncesine kadar Türkiye’de başörtülü kızların üniversiteye gidemediğini hatırlatan Erdoğan, yasaklarla mücadelede çok ciddi mesafe aldıklarını söyledi. Erdoğan, “Dediler ki ‘sen öz yurdunda garipsin, öz vatanında parya’. Biz de ‘biz bu ülkede ne garip ne parya olacağız’ dedik. Yolsuzlukların kökünü kazıyacağız, yasaklarla ve yoksullukla mücadele edeceğiz dedik. Bugün yolsuzluklar minimize oldu.” ifadelerini kullandı.

Bazı belediyelerin büyükşehir belediyesi statüsüne kavuştuğunu hatırlatan Erdoğan, CHP’nin büyükşehir belediyeleri ile ilgili düzenlemeyi Anayasa Mahkemesi’ne taşıdığını hatırlatarak, “Şimdi o muhalefet hangi yüzle Çivril’e gelecek? Bilmezler bu işi” şeklinde konuştu.

Göreve geldiklerinde enflasyon oranının yüzde 30 olduğunu bugün ise yüzde 5-6 seviyelerinde bulunduğunu hatırlatan Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunu bu iktidar indirdi. Göreve geldik devletin borçlanma faizi yüzde 63’tü. Şimdi yüzde 5, 6, 7. Aradaki fark benim Çivrilli kardeşimin cebinde kalıyor. Bunu nasıl görmezden gelirler anlamak mümkün değil. Mili gelir 1’di şimdi 3. Nereden nereye. Bunları görmeyen bir muhalefet var. Büyümede dünyada istisna ülkelerden biriyiz, daha da iyi olacağız. Çünkü biz milletin cebindeki paranın faiz lobilerine gitmesini istemiyoruz. Bu geleceği çok daha sağlam zeminlere oturtacak çalışmaları birlikte yapacağız."

Birçok yatırımın temelinin atıldığını aktaran Erdoğan, "Geçiyorlar bunların önünde yürüyüş yapıyorlar. Biz bu köprüyü (İstanbul, 3. Boğaz köprüsü) yapacağız. Boşuna uğraşma. Bu köprü 4 gidiş 4 geliş ortasından da tren geçiyor, tren. Adını niye Yavuz Sultan Selim Köprüsü koydunuz? Ne olacaktı? Oturduk konuştuk. Bu adı koyduk. Ecdadımızı hatırlamak için bu isimlerle onları yad ediyoruz. Bu 29 Ekim’de inşallah Marmaray’ı açıyoruz. Allah’tan boğazın altından geçtiği için görmüyorlar. Görseler orda da yürüyüş yaparlar. 29 Ekim’de açacağız ondan sonrada onunla yolculuk edecekler. At denize balık bilmezse Halık bilir. Otomobillerin geçmesi içinde iki tüp geçit denizin altından yapıyoruz. Bitmedi. Dünyanın ilk üçü içinde olan 3. havalimanını başlattık. 25 yıllığını 23 milyar Euro'ya verdik. 25 yıl sonra bize devredecekler. Buradan belli bir kazancı alacağız ve modern dünyanın ilk üçü arasındaki havaalanına kavuşacağız. Kanal İstanbul ihale sürecinde. Boğazımızı koruma altına alıyoruz. Oralardaki mimariyle farklı bir oluşumu İstanbullulara sağlayacağız. Şehir içinde şehirler olacak.” diye konuştu.

Erdoğan daha sonra Çivril’de yapımı tamamlanan yatırımları hizmete açtı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.