Erdoğan: Kürt devletine izin yok!

Erdoğan: Kürt devletine izin yok!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'nin geleceğine dair açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rus gazetesi İzvestiya'ya konuştu. Suriye'nin kaderine ilişkin görüş bildiren Erdoğan, ülkenin kuzeyinde bir Kürt devleti kurulmasına izin verilmeyeceğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa Harran'da Suriyeli sığınmacıların kaldığı bir kampı ziyaret etti. Erdoğan, ziyaret sonrası ise Rus İzvestiya gazetesine konuştu. Sputnik'in haberine göre Erdoğan, Suriye'nin kuzeyinde bir Kürt devleti kurulmasına izin vermeyeceklerini belirtip 'en ufak bir tehdit karşısında bile' burada yeni bir askeri operasyon düzenlemeye hazır olduklarını ifade etti.

"Suriye'de şu anda olumsuz süreçler görülüyor. Eğer bu durum sınırlarımız için bir tehdit oluşturursa Fırat Kalkanı operasyonunda olduğu gibi tepki vereceğiz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce Menbiç ve Rakka'yı terörist gruplardan kurtarmaya hazır oldukları ifade ettiklerini fakat ABD liderliğindeki koalisyon güçlerinin 'bahislerini Kürt gruplardan yana oynadığını' söyledi.Erdoğan ayrıca, PYD ve YPG'yi kastederek, Ankara'nın, 'stratejik partnerlerinin teröristlerle ortak hareket etmesinden üzüntü duyduğunu' ifade etti.

MİLLİYET

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.