Erdoğan Hdp'yi Tahrik, Chp Ve Mhp'yi De Tahrikten Beslenmekle Suçladı

Erdoğan Hdp'yi Tahrik, Chp Ve Mhp'yi De Tahrikten Beslenmekle Suçladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, HDP’nin Doğu ve Güneydoğu’da tahrikler yaptığını, CHP ve MHP’nin de bundan beslendiğini savundu. Artvin'de halka hitap eden Erdoğan, muhalefetin ‘çatı adayı’ arayışları için de, “Bunlar havada duran...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, HDP’nin Doğu ve Güneydoğu’da tahrikler yaptığını, CHP ve MHP’nin de bundan beslendiğini savundu. Artvin'de halka hitap eden Erdoğan, muhalefetin ‘çatı adayı’ arayışları için de, “Bunlar havada duran çatı arıyorlar. Olsa olsa bunlardan ancak paraşütçü olur.” dedi.

Artvin Valiliği önündeki toplu açılış töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, ilde yaptıkları yatırımlardan bahsetti. Bölgedeki HES projelerine yönelik protestoları hatırlatan Erdoğan, bu yatırımlarını ülkenin geleceği için önemine değindi. Konuşmasının devamında Diyarbakır’da yaşanan bayrak indime olayı ve Musul’da ki gelişmelere de değinen Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu Türk bayrağını sevmemekle itham etti.

Erdoğan, şöyle konuştu: “Afyon’dan yola çıkarken; tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet dedim. Şimdi CHP’nin aklına bayrak geldi. Sayın Kılıçdaroğlu, sen ne zamandan beri bayrağı hatırladın. Sen hayatında bir kere Hakkari’ye gittin, eline bir tane Türk bayrağı alamadın ve orada bölücü terör örgütünün sana dayanışma halinde olduğun temsilcileri dedi ki; 'Hakkari’ye gelirsin ama Türk bayrağını dalgalandırmayacaksın.' Ve o mitingde bir tane Türk bayrağı dalgalandıramadın. Sen hangi Türk bayrağını sevmekten bahsediyorsun. Hakkari’de biz de miting yaptık, defalarca yaptık. Van’da da Diyarbakır’da da yaptık ve bayraklarımızla gümbür gümbür meydanlardaydık. Ama ne CHP’si ne MHP’si Sivas’tan öte gidemediler. İşte bak bu seçimde de 30 Mart’ta ne Diyarbakır’a, ne Van’a ne diğerlerine gidebildiler. Biz hepsinde vardık. Bu bilmekten gelmiyor. Bilmedikleri gibi bir de ürkeklik, korkaklık bunların artık damarlarına işlemiş.”

'Bir etnik kökeni öne çıkartırsınız, diğerlerini yok sayarsanız, tahkir ederseniz bilesiniz ki sizi de tahkir ederler’ diyen Erdoğan, “Biz ne siyasi Türkçülük yapıyoruz, ne siyasi Kürtçülük yapıyoruz. Biz sadece 77 milyonu kucaklıyoruz, ayırt etmeksizin hepimiz Türkiye Cumhuriyete vatandaşıyız diyoruz. Biz aramıza fitnenin girmesine müsaade etmeyeceğiz, tahrikleri asla aldanmayacağız, bize tuzak kuranlara eyvallah etmeyecek, o tuzaklara, o tezgâhlara düşmeyeceğiz. Bu milletin kutsal değerli, ortak değerleri hiç kimsenin istimrar aracı olamaz. Bayrak gibi vatanımızın devletimizin, milletimizin birliği gibi konular asla ve asla istismar aracı olamaz.” dedi.

HDP’nin Doğu ve Güneydoğu’da tahrikler yaptığını ifade eden Erdoğan, “Bu tahriklerden bu taraftan CHP ve MHP beslenmek istiyor. Bunlara da tabi dışarıdan Pensilvanya ve onun medyası destek veriyor. Bizim gündemimizde dünyanın en büyük havalimanını inşa etmek varken, kendi helikopterimiz, ATAK helikopterlerini imal etmek, bunlara ihraç etmek varken, Marmaray varken onların gündeminde fırsatçılık var, tahrik var, istismar var. Bayrak üzerinden, Musul’daki hassas hadise üzerinden bile siyaset yapmaktan kaçınmadılar, kaçınmıyorlar. Muhalefetin vizyonu, kapasitesi, kalibresi maalesef Türkiye’nin ufkunu yakalayamıyor. Türkiye bir dünya markası olmak yolunda, dünyanın en büyük ülkelerinden bir olmak yolunda kararlılıkla ilerlerken bizim muhalefet hâlâ eski Türkiye özlemi içerisinde tahrik siyaseti yapıyor.” diye konuştu.

“BUNLARDAN OLSA OLSA PARAŞÜTÇÜ OLUR”

Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi muhalefetin ‘Çatı aday’ arayışlarını da yorumlayan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Ne diyorlar; çatı, çatı adayı arıyorlarmış. Allah aşkına temeli olmayanın çatısı olur mu? Şu Kaçkar’a bakın, temelsiz mi duruyor, havada mı duruyor? Şu Kaçkar dağına bakın, havada mı duruyor, temelsiz mi duruyor? Kafkasör temeli olmasa, dayanağı olmadan öyle görkemli durabilir mi? Çoruh, kaynağı olmasa, bir kaynaktan beslenmese böyle coşkun akabilir mi? İşte bunlar havada duran çatı arıyorlar. Olsa olsa bunlardan ancak paraşütçü olur. Temeli, tabanı, kaynağı olmayan çatı kurmaya çalışıyorlar. Türkiye’nin her yerine hitap eden siyaset yapamıyor, her yerinde siyaset yapamıyorlar. Birisi ben kumsalların partisiyim, öbürü diyor ki ben siyasal Türkçülerin, öbürü diyor ki ben siyasal Kürtçülerin. Hadi gelin bir araya, hayırlı olsun. Çatınızı da görelim.” CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.