Erdoğan: Hayır diyen de evet diyenler gibi saygındır

Erdoğan: Hayır diyen de evet diyenler gibi saygındır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Atatürk Kültür Merkezi (AKM) alanında yapılan toplu açılış töreninde konuştu

Daha önceki konuşmalarının çoğunda "PKK, FETÖ, DEAŞ hepsi hayır diyor. Hayır safında terör örgütleri var" şeklinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu ifadelerden dolayı kendisini eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için "Yalan söylüyor, öyle bir ifadem yok" dedi.
 

"EVET NE KADAR SAYGINSA, HAYIR DA O KADAR SAYGIN"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında "Halk oylamasını yapıyoruz, Kılıçdaroğlu çıkmış diyor ki, 'Hayır diyenler teröristtir' diyormuşuz. Kılıçdaroğlu, yine yalan söylüyorsun. Biz demokrasiye öylesine inanmışız ki, bağlı olmuşuz ki, milletin iradesi bizim için en saygın tepe noktadır. 'Evet' diyen ne kadar saygınsa 'Hayır' diyen de o kadar saygındır." ifadelerini kullandı.
 

AB BAKANLIĞI ERDOĞAN DÖNEMİNDE KURULDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca kendi döneminde kurulan AB Bakanlığı'nın fonksiyonunu görmezden gelerek, AB ülkelerinin liderlerinin Vatikan'daki fotoğrafını eleştirdi. Erdoğan, "Gittiler Vatikan'da tüm AB üyesi ülkelerin liderleri, kuzu kuzu orada oturdular ve Papa'yı dinlediler. AB'ye Türkiye'yi 54 yıldır niye almıyorlar anladınız mı? Olay tamamıyla, açık ve net söylüyorum, Haçlı ittifakıdır. 16 Nisan aynı zamanda bu kararı değerlendirme günü olacaktır." dedi. 
 

"TERÖR ÖRGÜTLERİ HAYIR DİYOR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz Şubat ayında SETA'nın düzenlediği Cumhurbaşkanlığı Sempozyomu'nda özetle şöyle konuşmuştu: "Bugün 'hayır' diyenler neye 'hayır' dediklerinin farkında mı? Kim hayır diyor; PKK hayır diyor. Kandil hayır diyor. Bu ülkeyi bölmek parçalamak isteyenler hayır diyor. Bayrağımıza karşı çıkanlar hayır diyor. Ne yazık ki bu ülkede milli ve yerli olanlara karşı çıkanlar hayır diyor."
 

"HAYIR DEMEK 15 TEMMUZ'UN YANINDA YER ALMAK DEMEKTİR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahreyn'e ziyareti öncesi Atatürk Havalimanında yaptığı konuşmada ise "Bölücü terör örgütü ne diyor? Hayır diyor. Dolayısıyla şu anda Kandil’de olanlarla hareket edenler, onların uzantılarıyla hareket edenler Hayır diyor. Öyleyse benim milletim o Kandil’dekilerle beraber, benim 248 şehidimi şehadete gönderenlerle beraber hareket etmeyecektir. Onlara da 16 Nisan’da “Evet” demek suretiyle gereken cevabı verecektir. 16 Nisan aynı zamanda 15 Temmuz’un bir cevabı olacaktır. 15 Temmuz’a önemli bir çıkışı olacaktır. Hayır diyenlerin konumu, 15 Temmuz’un yanında yer almaktadır." ifadelerini kullanmıştı.
 

"HALKIMIZ HAYIR DİYEN TERÖR ÖRGÜTLERİYLE AYNI SAFTA YER ALMAZ"

Başbakan Binali Yıldırım da aynı konuyla ilgili şunları söylemişti: "Terör örgütleri hep beraber ‘hayır’ propagandası yapıyorsa, bunun ülkemiz, milletimiz, vatandaşımız için bir işareti var. Vatandaş hangi tercihini yapacaksa gidip yapacak. Terör örgütlerinin ‘hayır’ dediği yerde benim vatandaşlarım aynı safta olmayacaktır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.