Erdoğan: Evlere Şenlik Muhalefetimiz Var, Öyle De Olsun, İşimize Yarıyor

Erdoğan: Evlere Şenlik Muhalefetimiz Var, Öyle De Olsun, İşimize Yarıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Denizli programı kapsamında Acıpayam ilçesinde, devlet hastanesi ile yapımı tamamlanan tesislerin toplu açılış törenine katıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Denizli programı kapsamında Acıpayam ilçesinde, devlet hastanesi ile yapımı tamamlanan tesislerin toplu açılış törenine katıldı. Erdoğan, "Damdan düşmeden bu iş olmaz. Ana muhalefetin bir genel başkanı var. Evlere şenlik. Yeter ki öyle olsun, işimize yarıyor. ‘Türkiye dışarıdan hayvan getirtiyor’ diyor. Bu işler bitti. Bu Kurban Bayramı'nda kendi yetiştirdiğimiz hayvanları keseceğiz, ithalat dönemi bitti. Birkaç yıl içinde Türkiye hayvan ihraç eder hale gelecek." dedi.

Başbakan Erdoğan, toplam yatırım bedeli 21 trilyon lirayı (21 milyon lira) bulunan yatırımları açtıklarını dile getirerek, “Tüm bu yatırımlar Denizlimize, bölgemize, ülkemize hayırlar getirsin. Bizim siyasetimiz eser siyasetidir, laf siyaseti değil. Biz eserlerimizle konuşuruz lafla değil. Birileri de bol bol laf ederler. Biz milletimize efendi değil hizmetkar olmaya geldik. Hizmet siyasetinde 11 yıldır 81 ili fellik fellik dolaşıyoruz. Emniyet, sağlık, eğitim, tarım vs. aklınıza ne gelirse Türkiyemizin altyapı, üst yapı ihtiyaçlarını giderdik, gideriyoruz. 11 yılda Türkiyemizi 3 kat büyüttük. İnşallah önümüzdeki dönemde de bu siyaseti sürdüreceğiz. Türkiye’yi 2023 hedeflerine ulaştırıp ülkemizi 3 kat daha büyüteceğiz. Ben inanıyorum, sizin desteğimiz bundan sonra da devam edecek.” şeklinde konuştu.

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR OLACAK

Denizli’nin büyüdüğünü, kabuğuna sığmadığını aktaran Erdoğan, şunları ifade etti: “Denizli Belediyesi eskiden Denizli merkez ilçe belediyesi idi. Gerçek Denizli belediyesi mart ayındaki seçimler sonrası olacak. Acıpayam’a bundan sonra hizmet daha farklı gelecek. Artık köy olmayacak, ne olacak, bundan sonra buralar mahalle olacak. Bu mahallelerde altyapı, kanalizasyon bunlardan büyükşehir belediyesi sorumlu olacak.”

"BİZ DAMDAN DÜŞTÜK"

Konuşmasına ‘biz damdan düştük’ diyerek devam eden Erdoğan, “Biz damdan düştük. Bu kardeşiniz, İstanbul’u 4,5 yıl idare etti. Oradan buraya geldik. Bir şey daha hatırlatmam lazım, nedir o? Damdan düşmeden bu iş olmaz. Ana muhalefetin bir genel başkanı var. Evlere şenlik. Yeter ki öyle olsun, işimize yarıyor. ‘Türkiye dışarıdan hayvan getirtiyor’ diyor. Bu işler bitti. Bu Kurban Bayramı'nda kendi yetiştirdiğimiz hayvanları keseceğiz, ithalat dönemi bitti. Acıpayam on binlerce kurbanlık hayvan yetiştiriyor. Süt, et hayvancılığında ciddi bir sıçrama var. Tarımda her türlü desteği sağladık sağlıyoruz, devam edeceğiz. Birkaç yıl içinde artık Türkiye hayvan ihraç eden bir ülke haline gelecek.” diye konuştu.

Türkiye’de 79 yılda 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol yapıldığını, kendilerinin ise sadece 11 yılda 17 bin kilometre bölünmüş yol yaptıklarını hatırlatan Erdoğan, şunları söyledi: “Halep ordaysa arşın Acıpayam’da. Denizli’ye hava alanı bizimle geldi. Geldiğimizde 26 hava alanı vardı, şimdi 51 hava alanı var. Bu modern Türkiye’nin adımlarıdır. Muasır medeniyetler seviyesinin üzerine lafla çıkılmaz. Türkiye’yi demir ağlarla, yüksek hızlı trenlerle örüyoruz. Ankara-Eskişehir bitti. Eskişehir-İstanbul arası 29 Ekim’e yetiştirilmeye çalışılıyor. Deniz altından yüksek hızlı tren yapıyoruz. Eğer denizin üstünden yapsak bu alıştığımız solcular ne derler biliyor musun ‘a bunlar yürümeyi bilmiyor derler’. Ama biz şimdi 62 metre derinlikten boğazı geçiyoruz. Onun biraz daha güneyinden otomobiller için tüpgeçit yapıyoruz. İstanbul’a 3. köprüyü de yapıyoruz. Denizin üstünden de altından da. Bunlara laf kalmaması lazım. Kendi uçağımıza başladık, Milgem savaş gemimizin ikincisini yüzdürdük, helikopterimizi İtalyanlarla yapıyoruz.”

"BİZ FERHATIZ SİZLER ŞİRİN"

Konuşmasına, ‘aşk başka bir şeydir sevda başka bir şeydir’ diyerek devam eden Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: “Biz Ferhat’la Şirin gibiyiz, biz Ferhat’ız siz Şirin’siniz. Ferhat dağları deldi, biz de tünellerle deliyoruz. Aşılmaz denilen tünelleri aşıyoruz. Neden? Şirin’e ulaşacağız. Milletimizle devleti buluşturduk, barıştırdık, kucaklaştırdık. Biz Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle milletimizi Allah için seviyoruz. Bizim farkımız var. Biz, Mısır’da Esma’yı şehid ediyorlar ordayız. Suriye’de yüz binleri şehid ediyorlar ordayız. Myanmar’dayız. Kenya’da insanları haince öldürdüler biz ordayız. Çünkü İslam’da terör yoktur. İslam ile terörü bir araya koyamazsınız. Bunların hiçbiri İslam adına temsil yetkisi yoktur. Bunlar terörizmin başka bir ayağıdır.”

Erdoğan daha sonra yapımı tamamlanan tesislerin açılışını gerçekleştirdi. Erdoğan, açılışı yapılan Acıpayam Devlet Hastanesi’ni gezdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.