Erdoğan - Davutoğlu görüşmesinin perde arkası

Erdoğan - Davutoğlu görüşmesinin perde arkası

Başbakanlık’tan istifa ettirildikten sonra ismi Abdullah Gül ile anılan AKP’nin iki yıl önceki Genel Başkan ve Başbakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, geçen hafta Beştepe’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’la üç saat görüşmesinden sonra, dün de TBMM’ye birlikte geldi.

Başbakanlıktan istifa ettirildikten sonra aylardır grup toplantılarına katılmayan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, aralarındaki buzları eriterek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte Meclis’e geldi. Görüntü, bir süredir derin siyaset kulislerinin gündeminde yer alan, “2019’da Erdoğan’ın karşısına yine içeriden bir isim olan önceki Cumhurbaşkanı Abdullah Gül aday olacak. Yanına da muhalefetin de sıcak baktığı ve Erdoğan’ın haksızlık yaptığını düşündüğü önceki Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu, dış piyasaların itibar ettiği Ali Babacan’ı ve son dönemde tasfiye edilen ancak sevilen bazı bürokratları da alacak. İkinci tur hesabına başta CHP ve diğer muhalefet partileri de destek verecek” senaryosuna karşı önemli “Gül gibi gol” şeklinde yorumlandı.

2019’U GÖRÜŞTÜLER

22 Mayıs 2016’da Başbakanlık görevinden istifa eden Davutoğlu, uzun bir süre grup toplantılarına katılmadı. Hatta Davutoğlu, son aylarda partinin toplantılarına da katılmama kararı almış, Erdoğan’ın milletvekilleriyle yaptığı gruplar halindeki son görüşmeye de davetli olduğu halde gitmemişti. Geçen hafta Erdoğan, Davutoğlu’yla Cumhurbaşkanlığı makamında 3 saate yakın görüştü. Erdoğan ve Davutoğlu’nun Külliyedeki görüşmede özellikle Suriye’deki gelişmeleri, Afrin Harekâtını ve 2019 seçimlerini değerlendirmişlerdi.

 

PARTİ İÇİ MUHALEFETE DE ZEYTİNDALI

Ancak Davutoğlu’na yakın kaynaklar ise, Erdoğan ile yaşanan sorunlara rağmen Abdullah Gül ile Davutoğlu’nun da mesafeli olduğu, Genel Başkanlık ve Başbakanlıktan istifa ettikten sonraki süreçte Davutoğlu’nun iki tarafa karşı da bağımsız tavrını koruduğunu ifade ediyorlar. Siyasi uzmanlar, Erdoğan’ın 2019’a doğru küskünleri, metal yorgunlarını, istifa ettirilenleri ve AK trollerin haksız saldırı ve hakaretlerine uğrayan isimlere zeytin dalı uzatmaya devam edeceğini, seçimlere kadar mahalleyi toparlama politikasını sürdüreceğini kaydediyor. Davutoğlu’nun dönüşü ile birlikte, başta iktidar cephesinde kendisine karşı “ihanet imasında” dahi bulunan isim ve troller ile Davutoğlu ile bir süre önce sert tartışmaya giren iktidarın gözde müttefiki MHP’nin tavrının ne olacağı merak ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum