Konya'daki dev yumurta markası iflas etti! Vergi borcu detayı dikkat çekti

Konya'daki dev yumurta markası iflas etti! Vergi borcu detayı dikkat çekti

Küresel ekonomik krizin etkileriyle dünya genelinde birçok firma zora girdi. Türkiye en çok konkordato ve iflas ilanının yayınlandığı ülke olarak biliniyor. Son olarak Konya'daki dev yumurta markası iflas etti. Vergi borcuyla ilgili detay dikkat çekti.

Dünya genelinde binlerce firma zor günler geçiriyor. Küresel ekonomik krizin etkileriyle insanların alışkanlıkları değişti. Kazandığı parayı farklı şekilde harcamayı tercih edenlerin sayısı arttıkça geleneksel işletmeler zora giriyor.

yumurta-2.jpg

KONYALILARIN YAKINDAN TANIDIĞI MARKA İFLAS ETTİ

Pandeminin bu süreçteki etkisi yadsınamaz bir gerçek olarak biliniyor. Sonuç olarak birçok firma konkordato ilan etti ya da iflas etti.

yumurta-9393.jpg

Söz konusu firmaların isimlerini vatandaş merak ediyor. Konya'da iflas eden firmalardan biriyle ilgili önemli gelişme yaşandı. Yumurta sektöründe faaliyet gösteren ve kentte yaşayanların yakından tanıdığı markanın iflasına karar verildi.

yumurta-939393.jpg

VERGİ BORCU DETAYI DİKKAT ÇEKTİ

Bahsi geçen bu iflasın resmi süreci başladı. Baranok Yumurta kısa süre önce iflas etmişti. Konya 1. İcra Dairesi Baranoklar Tavukçuluk Gıda Yem Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'yle ilgili iflasın açılmasına karar verdi.

baranok-23939.jpg

Bu kapsamda Konya İhtisas Vergi Dairesi Müdürlüğü'nün 431 bin 220 TL'lik alacağı 3.sırada kabul edildi. İflas eden firmanın vergi borcunun olması dikkatlerden kaçmadı.

Kaynak:Haber Merkezi