Erdoğan da 'bataklık' demiş!

Erdoğan da 'bataklık' demiş!

Ortadoğu'ya ilişkin "bataklık" nitelemesi yaptı diye Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Erdoğan'ın da "Suriye ve Ortadoğu için", "bataklık" nitelemesi yaptığı ortaya çıktı.

IŞİD'in Musul'da Türk Başkonsolosluğunu işgal etmesi sonrası AKP Hükümeti'ni eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hükümet'in 'yi Ortadoğu bataklığına çekmeye çalıştığını söylemişti.

Bugünkü grup toplantısında Başbakan Erdoğan, "Ortadoğu'yu bataklığa" benzettiği için Kılıçdaroğlu'nu cehaletle ve ayrımcılıkla itham etti.

Oysa Başbakan Erdoğan'ın da geçmişte Suriye'den, Ortadoğu'dan bahsederken, "bataklık ifadesini kullandığı ortaya çıktı.

İŞTE ERDOĞAN'IN 2 FARKLI AÇIKLAMASI:

17 HAZİRAN 2014: CHP’nin genel müdürü son zamanlarda çok sık olarak Ortadoğu’dan bataklık olarak bahsediyor. Bu apaçık cehalettir. Ortadoğu’ya milyonlarca insanın yaşadığı, vatanlarının olduğu bir bölgeye bataklık demek ırkçılıktır, ayrımcılıktır, faşizmin ortaya çıkmasıdır. Zannedersiniz ki CHP’nin genel müdürü Paris’te Londra’da doğdu. Tunceli’de doğacak, orada büyüyecek, sonra Ortadoğu’ya bataklık diyeceksin. Bu hem ırkçılıktır, hem de aslını özünü inkardır. Dünyanın neresi olursa olsun insafı ve vicdanı olan bir kişi bataklık diye tarif edemez

15 KASIM 2012: Erdoğan'ın 15 Kasım'da Milli tank Altay'ın tanıtım töreninde yaptığı konuşmada, Suriye için "bataklık" nitelemesi yaptığı ortaya çıktı.

İşte Erdoğan'ın o açıklaması:

"Bizim ne komşumuz olan ne bölgemizde olan ne de dünya üzerindeki herhangi bir ülkeye karşı olumsuz bir tutumumuz yok. Kurulan tuzakların farkındayız. Sabırlı tutumumuz pasiflik olarak görülmesin. Elbette birilerin bizi çekmek istediği bataklığa girmeyiz ama gerektiğinde gerekli karşılığı vermekten bir an bile tereddüt etmeyiz'

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum