Erdoğan: ABD'nin haline bakın

Erdoğan: ABD'nin haline bakın

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yeni Anayasanın hazırlanmasında üniversitelerden destek istedi. Erdoğan ekonomik krizin başta ABD olmak üzere birçok ülkelerde şok etkisi yaptığını söyledi

Eğitim öğretim kurumları bir ülkenin geleceğinin n inşa edildiği kurumlardır. Bugün çok hızlı değişimlerin yaşamdığı promlerin yaşandığı yeni bnir çağkla ökarşı karşıyayız. Bir çok sıkıntıyı ne yazık ki  yaşıyoruz. Mevcut problemlşeri halltmenin bizi daha iyi bir geleceğe taşımayacağını da biliyoruz. Bir denge üzerinde hareket ediyoruz.

Hükümet olarak ülkemizde yolunda gitmeyen şeyleri değiştirmeye çalışıyoruz.

Milli bütçemizin 1.sırasında savunma vardı, biz eğitimi getirdik.

Toplam üniversite sayısı 165'e ulaştı. Artık üniversitenin olmadığı il kalmadı. Bu bir göçü de engellemiş oldu. İstanbul adeta göçün merkezi oldu.

İstanbul'un nüfusunun dengesiz bir şekilde artmasının aldı bu göç yaşıyor. Üniversitelerimizin öğretim görevlisi ihtiyacını karşılamak için urt dışına öğrenci gönderiyoruz. 

164 bin derslik yaptık. 76 kişinin okuduğu sınıflar vardı. Burda öğrenci başarılı oalmaz. Biz 20'ye düşürmeyi hedefledik ve başardık.

Bu millet tarihinde mucitler çıkardı, bugün de çıkaracak. Biz buna hizmetkar olacağız hocalarımız ve öğrencilerimiz de eserlerini ortaya koyacak.

Üniversitelerimizin hastanelerinde çok büyük bir parasal sıkıntı var. Demek ki işletmede sorun var.

İstanbul Üniversitesi dünya çapında önemli isim yapmış bir çok ünlü ismi yetiştirdi. İstanbul Üniversite eğitim yuvalarının çınarıdır.

Ekonomik kriz bir çok ülkede şok etkisi yaptı. ABD'nin haline bakın. En çok borcu olan ülke, yine Japonya 2. sırada ama burda Türkiye'nn adı yok. Türkiye büyüyor tırmanıyor.

188 ülke BM'de 5 ülkenin ağzına bakıyor. İran'a yaptırm uyguladın İran mecburen direniyor. Diğer tarafta İsrail'e uygulamadın. Uglula bak Filistin sorunu nasıl çözülüyor.

Yıllarca batılı devletler diğer ülkeleri sömürdüler. Pırlantanın ve petrolün hesabını yaptılar. Kimsenin derdi demokrasi değil.

Batılı devletlerin sömürü anlayışı bugün dünyada büyük bir sorundur. Yeni dünya bütün adaletsizliklere dur diyecek.

Somali feryadına kulak veren milletimi kutluyorum. 300 milyon dolar hesaplarda var bunlar benim milletimin yardımları.

Bununla beraner bizim özgür düşünen gençlere ihtiyacımız var.

Demokrasimiz artık tartışılmaz olmaktan çıktı. Millet iradesinin önünü kesen bütün baskıcı unsurlar ortadan kalktı.

Türkiye Anayasa başta olmak üzere bir çok konuda başka ülklere örnek olmalı.

Biz Anayasa için ön koşul koymadık. Demokrasinin hukukun ruhuna uygun özgürlükçü bir anayasa yapmak zorundayız.Bütün STK'ların medyamızın her kesimlerin bunda emekleri olmalı. Herkes bu inşaata haç taşımalı.

Gelecek kuşaklara yük değil onların önlerini önlerini açacak bir anayasa hazırlamalıyız. Geçmişin yanlışlarını bugünün doğrularına çevireceğiz. Bu meselenin dile getirilmesi gereken ilk yer üniversitelerdir.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.