Erçişli Eş Başkanlardan Kobanê Halkına Yardım Çağrısı

Erçişli Eş Başkanlardan Kobanê Halkına Yardım Çağrısı

Kobanêlilerin yaşadığı drama şahitlik etmek için Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine giden Van Erciş Belediyesi eş başkanları Diba Keskin ile Abdurrahman Çağan, gördüklerini basın toplantısı ile anlattı. Keskin ve Çağan, Erciş halkına,...

Kobanêlilerin yaşadığı drama şahitlik etmek için Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine giden Van Erciş Belediyesi eş başkanları Diba Keskin ile Abdurrahman Çağan, gördüklerini basın toplantısı ile anlattı. Keskin ve Çağan, Erciş halkına, Kobanêli mazlumlara sahip çıkmaya ve yardıma davet ederek, belediye encümenleri ile meclis üyelerinin Kurban Bayramı'nda kurbanlarını orada kesmeyi kararlaştırdıklarını belirtti.

Eş Başkan Diba Keskin, insanların savaş ortamında dahi bir çok şeye muhtaç olmalarına rağmen her koşulda onurlarını koruduklarını ifade ederek, "Kobanê ile Suruç arasında telörgü, sınır var. Biz bir taraftayız, saldırıya maruz kalan insanlar bir tarafta. Özellikle geceleri Kobanê tarafından çığlıklar, ağlama sesleri ve daha çok çocukların feryatları geliyor. Bunu duymak ve tanık olmak çok farklı ve acı bir durum. 90 yaşındaki bir amca, eşi Türkiye tarafında ve kendisine gelmesi için ısrar etmesine rağmen gelmeyeceğini ve direnerek onurunu koruyacağını ifade ediyordu. Ölsem de evimde öleceğim, diyordu. Orada binlerce insan, gözlerimizin önünde dışarıda yatıyordu. Binlerce insanımız aç. Elimizde suyumuz ve ekmeğimiz vardı, onlarla paylaştık." dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.