Erbil'deki Saldırıda 5 Kişi Öldü, Yaralılar Arasında Bir Türk De Var

Erbil'deki Saldırıda 5 Kişi Öldü, Yaralılar Arasında Bir Türk De Var

Irak’ın kuzeyinde Erbil Valiliği'ni hedef alan bombalı saldırıda 5 kişinin hayatını kaybettiği, 29 kişinin yaralandığı belirtildi. Yaralılar arasında 1 Türk vatandaşının olduğu öğrenildi.Bugün öğlen saatlerinde meydana gelen olayda...

Irak’ın kuzeyinde Erbil Valiliği'ni hedef alan bombalı saldırıda 5 kişinin hayatını kaybettiği, 29 kişinin yaralandığı belirtildi. Yaralılar arasında 1 Türk vatandaşının olduğu öğrenildi.

Bugün öğlen saatlerinde meydana gelen olayda Erbil Valiliği'ni koruyan polislerin dikkati sayesinde içeri giremeyen saldırgan, aracını binanın misafir araçlarının giriş kısmında patlattı.

Saldırının düzenlendiği binada açıklamada bulunan Erbil Valisi Nevzad Hadi, olayda polis ve sivillerden oluşan 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 29 kişinin de yaralandığını söyledi.

Vali Hadi, çevreden bulunan kameralar üzerinden olay görüntülerini incelediğini de belirtti. Erbil’de bir bombalı aracın daha dolaştığı yönündeki söylentilerini araştırdıklarını belirten Hadi, terörle mücadeleleri nedeniyle hedef durumunda olduklarına da dikkat çekti. Hadi, güvenlik güçlerinin saldırganın kimliğinin belirlenmesi için yoğun gayret sarf ettiklerini de söyledi.

Cihan Haber Ajansı'nın Erbil Acil Hastahanesi yetkililerinden edindiği bilgiye göre yaralılar arasında, İstanbul'da ikamet eden bir Türk vatandaşı da var. Yaralı Türk vatandaşın durumunun iyi olduğu belirtildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.