Erbil'de Buruk Kurban Bayramı Sevinci

Erbil'de Buruk Kurban Bayramı Sevinci

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne bağlı Erbil şehrinde Kurban Bayramı buruk bir sevinçle karşılandı. Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütü saldırılarından sonra onlarca Peşmerge ailesi bayramda buruk bir sevinç yaşıyor.Erbil'in...

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne bağlı Erbil şehrinde Kurban Bayramı buruk bir sevinçle karşılandı. Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütü saldırılarından sonra onlarca Peşmerge ailesi bayramda buruk bir sevinç yaşıyor.

Erbil'in en görkemli camisi Celil Hayat, sabahın erken saatlerinde bayram namazı kılmaya gelen vatandaşlarla doldu. Namaz ve hutbesi ardından vatandaşlar tokalaşarak bayramlaştı.

Anbar'da yaşanan çatışmalar yüzünden Erbil'e gelen Marif Said isimli vatandaş, Kürt kardeşleri ile ilk defa bayramlaştığını, bundan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Celil Hayat Camii İmam ve Hatibi Beşir Hadad, bayram vesilesi ile tüm İslam dünyası içinde barışın yayılmasını temenni etti. Hadad, "Bu bayramda gözlerimiz yaşlı ve kalbilerimiz mahzun. Umarım İslam dünyasında bulunan savaş, kan dökme ve tüm belalar hoşnutluğa dönüşür. Tüm mazlum insanlar haklarına kavuşur." diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.