“Erbakan Hoca’mız söylediğinde sebat eden bir liderdi”

“Erbakan Hoca’mız söylediğinde sebat eden bir liderdi”

Saadet Partisi Sultanbeyli İlçe Başkanlığı, vefatının 11’inci yılında Millî Görüş lideri ve 54. Hükümet’in Başbakanı merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca’mız için bir anma programı düzenledi.

Millî Görüş lideri ve 54. Hükümet’in Başbakanı merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan, vefatının 11’inci yılında, Saadet Partisi Sultanbeyli İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen bir programla anıldı. Erbakan Haftası kapsamında organize edilen ‘Erbakan ve Nezaket’ konulu kompozisyon yarışmasının kazanının açıklandığı programda, ‘Sultanbeyli Erbakan Ödülleri’ de sahiplerini buldu. Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Milli Gençlik Derneği (MGV) Genel Başkanı Salih Turhan, AGD İstanbul Şube Başkanı Mehmet Yaroğlu, Saadet Partisi Sultanbeyli İlçe Başkanı Fetullah Bülbül, AGD Sultanbeyli Şube Başkanı Emrah Satılmış’ın yanı sıra birçok vatandaşın katıldığı programda, Erbakan Hoca’mızı anlatan bir dizi sinevizyon gösterisi de sergilendi. Sultanbeyli Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

“HOCAMIZI GEÇMİŞTE YAŞAMIŞ BİR İNSAN OLARAK GÖRMÜYORUZ”

Programda katılımcılara hitap eden AGD ve MGV Genel Başkanı Salih Turhan, Erbakan Hoca’nın hizmetlerini hatırlatarak, “Biz Millî Görüş hareketi olarak Erbakan Hoca’mızı sadece geçmişte yaşamış bir insan olarak görmüyoruz. Biz Erbakan Hoca’mızı anlamak, anlatmak noktasında büyük bir mücadele ortaya koyuyoruz. Erbakan Hoca’mızın mücadelesini anlamak için 1969’dan öncesine bakmak lazım. 1969’dan önce Türkiye’de ne doğru düzgün bir sanayileşme, ne doğru düzgün bir üretim, ne de doğru düzgün istihdam vardı. Sadece ekonomik meselelerde değil manevi olarak da Erbakan Hoca’mız birçok sorunla karşılaşmıştır. Böyle bir ortamda 1969 yılında Erbakan Hoca’mız, ‘Bağımsızlar Hareketi’ diye bir hamle yaparak Millî Görüş’ü Türkiye’deki insanların gündemine dahil etti” ifadelerini kullandı.

 

ERBAKAN HOCA’NIN ANILDIĞI PROGRAMDA ÖDÜL YAĞMURU

Saadet Partisi Sultanbeyli İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Erbakan ve Nezaket’ konulu kompozisyon yarışmasını Ahmet Rasim Miroğlu kazandı. ‘Erbakanca Nezaket’ başlıklı yazısıyla Hocamızın insan ilişkilerindeki inceliğine dikkat çeken Ahmet Rasim Miroğlu, ödülünü Salih Turhan’ın elinden aldı. 6 dalda gerçekleştirilen ‘Sultanbeyli Erbakan Ödülleri’ ise yoğun ilgi gördü. Sultanbeyli Erbakan Ödülleri kapsamında Vefa Ödülünü Rıza Uslu, Spor Ödülünü Muhammed Karavuş-Ahmet Karavuş, Eğitim Ödülünü Murat Şit, Kültür Ödülünü Mustafa Toprak, Millî Gazete Ödülünü Bahattin Dal ve Sanat Ödülünü ise Ahmet Şimşek aldı.

“AZİMLİ VE KARARLIYDI”

Millî Görüş hareketinin bu raddeye getirilmesinin hiç kolay olmadığı belirten Salih Turhan, “Biz gençler olarak Millî Görüş’ün nasıl badirelerden geçtiğini bilemeyebiliriz. Ancak büyüklerimiz Millî Görüş davasının ve Erbakan Hoca’mızın, geçen 53 yıllık süreçte neler yaşadığını daha iyi bilir. Erbakan Hoca’mız bu ülke insanın madden gelişmesi için ağır sanayi hamlesini başlatırken, öbür taraftan da manevi kalkınma için de önemli hizmetlerde bulunmuştu. Erbakan Hoca’mız, maddi ve manevi kalkınmayla birlikte azimli, kararlı, söylediğinde sebat eden bir lider olarak karşımıza çıktı” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.