‘Erbakan Hocamız, her daim dürüst siyaset yaptı’

‘Erbakan Hocamız, her daim dürüst siyaset yaptı’

Saadet Partisi Konya İl Başkanlığı ‘Erbakan’ı Anma ve Anlama’ programı gerçekleştirdi. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Erbakan Hocamız milli görüş siyasetinde her daim dürüstlüğü ön planda tuttu” dedi

Saadet Partisi Konya İl Başkanlığı 2022 yılı Erbakan’ı Anma ve Anlama programını ‘Adil Devlet ve İnsanca Yaşam’ teması ile gerçekleştirirken programa Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da katıldı. Bayır Diamond Otel’de yoğun bir katılımla düzenlenen programa ayrıca Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Lütfi Yalman, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cafer Güneş, Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyeleri Hasan Hüseyin Uyar, Necati Eroğlu, Tacettin Çetinkaya, Saadet Partisi İl Müfettişi Ali Mücevher, Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdulkadir Karaduman, Konya Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Özkafa, Karatay Eski Belediye Başkanı Mehmet Şen, Meram Eski Belediye Başkanı Mustafa Özkan, CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, İYİ Parti Konya İl Başkanı Gökhan Tozoğlu, DEVA Partisi Konya İl Başkanı Seyit Karaca, Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici, Hüda-Par Konya İl Başkanı Mehmet Lütfi Tan ve çok sayıda kişi katıldı.

protokol-1.jpg

HOCAMIZIN SİYASETE BAŞLADIĞI ŞEHİRDE HİZMET ETMENİN BÜYÜK BİR SORUMLULUĞU VAR

Programın açılış konuşmasını yapan ve Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın siyasete başladığı bir şehirde hizmet etmenin büyük bir sorumluluğu olduğunu vurgulayan Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, “Erbakan Hocamızın siyasete başladığı bir şehirde, onun emanetini taşımanın ağır sorumluluğu altında vazife yapmanın zorluğunu idrak etmekle birlikte, onun davasını yüklenmenin onurunu taşıyoruz. Rabbime sonsuz şükürler ediyorum. Üzerimizde çok büyük bir sorumluluk olduğunu biliyoruz. Merhum Erbakan Hocamız ve Milli Görüş; ülke siyasetinde çok kısa sürelerde iktidar ortağı olarak çok büyük işler başarmıştır. Öncelikle Yaşanabilir bir Türkiye sonrasında Yeniden Büyük Türkiye daha sonra ise Yeni Bir Dünya tasavvur edilmiş ve yetkiyi aldığı anda buna yönelik adımlarını hızlı bir şekilde atmıştır” ifadelerini kullandı. Sözlerinin devamında Necmettin Erbakan’ın ‘Altımızdan toprak kayıyor’ sözüne de vurgu yapan Saydam, “Erbakan Hocamız vefatından kısa bir süre önce toprak kayıyor, toprak kayıyor diye defalarca uyarmıştı. Bugün bunu her yönüyle yaşayarak görüyoruz. Erbakan Hocamızı anarken; hepimiz ama hepimiz siyasetini, ideallerini ve bunu yaparken özellikle teşkilat mensuplarımıza söylüyorum fedakarlığını, cehdini, gayretini tekrar anlamamız gerektiğini düşünüyorum” dedi.

saydam.jpegHüseyin Saydam

ERBAKAN HOCAMIZIN ÇOK YÜKSEK İDEALLERİ VARDI

Düzenlenen Erbakan’ı Anma ve Anlama programında önemli açıklamalarda bulunan ve Necmettin Erbakan’ın yüksek idealleri olduğunun altını çizen Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Necmettin Erbakan, idealist bir insandı. Hocamızın çok yüksek idealleri vardı. Başlattığı ağır sanayi hamlesi, açtığı fabrikalar, D-8 İslam Birliği bu ideallerin bir neticesidir. Erbakan Hocamız önüne çıkan engelleri de her fırsatta aşmayı bilen bir lider olmuştur. Nitekim 1972 muhtırası ile karşı karşıya gelindiğinde meydana gelen sıkıntılar bizzat Erbakan’ın eliyle bertaraf edildi. Öyle ki Erbakan Hocamız gelen engel ve yasaklamalara rağmen yılmadı. Daha sonra gerçekleşen Türk siyasi tarihinin en büyük ittifakı ile türlü hizmetler meydana getirildi. Birbirine zıt iki partinin bir araya gelişi ile Kıbrıs’ın fethi gibi birçok olay gerçekleşti. Bülent Ecevit’in kullandığı ifade ile ‘Bu ittifakla tarihe güzel bir imza atıldı’. Yine o dönemde başlatılan ağır sanayi hamlesi ile Türkiye büyük bir şahlanışa geçti. Faizsiz ekonomi ortaya kondu. Bugün ülkeyi yöneten zevat faizi dünya gerçeği olarak görürken Erbakan hocamız faizsiz ekonominin temellerini attı” dedi.

BİZ SİYASETİ HER ZAMAN DÜRÜST BİR ŞEKİLDE YAPTIK

Necmettin Erbakan’ı anarken siyaseti dürüst bir şekilde yaptığını belirtmek gerektiğini de ifade eden Karamollaoğlu, sözlerini “Bizler siyasetimizde her daim dürüstlüğü ön planda tuttuk. Dürüstlük bizim şiarımızdır, biz yalan söyleyemeyiz. Biz kimseye iftira edemeyiz, haksızlık edemeyiz. Biz kamu malına el uzatamayız. Fakat bugünkü siyasi atmosferde hilekarlık, iftira, yalan o kadar yaygınlaştı ki akıl almıyor. Allah’tan korkun. Bugün bazı yanlışların adeta bir alışkanlık haline geldiğini üzülerek görüyoruz. Bunları kökten çözmek lazım. Erbakan Hocamızı anacaksak eğer onun tavrını ve siyasetini de görmek mecburiyetindeyiz. Öyle ki Erbakan Hocamızın en önemli özelliği değerlerine sahip çıkmasıydı. Bugün düşmanlıkla, iftirayla hiçbir problemi çözemeyiz” şeklinde sürdürdü.

temel.jpegTemel Karamoalloğlu 

ERBAKAN HOCAMIZIN FİKİRLERİNİ HATIRLAMAK MECBURİYETİNDEYİZ

Necmettin Erbakan’ın her fırsatta barış ve uzlaşmadan yana olduğunun altını çizen Karamollaoğlu, “Erbakan Hocamız ülke meseleleri için her zaman ortak bir şekilde hareket etmek gerektiğine vurgu yapmıştır. Koalisyonlarla yaptığı hizmetler de bunun bir nişanesidir. Erbakan Hocamız hiçbir zaman bir araya gelinemez olarak görülen gruplarla bile hizmetler yapmıştır. Öyle ki O, uzlaşmadan ve barıştan yana olmuştur. Bugün kutuplaşmanın ve ayrışmanın hiç kimseye bir faydası yoktur. Ya bizdensin ya hainsin anlayışı kadar rezil bir anlayış yoktur. Biz milli görüş camiası olarak bugünkü yanlışları ancak bir araya gelebilirsek çözebileceğimizi biliyoruz. Bu doğrultuda Erbakan Hocamızın temel fikirlerini her zaman hatırlamak mecburiyetindeyiz” şeklinde konuştu. İktidarın 28 Şubat söylemlerine de değinen Temel Karamollaoğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bugün birileri kalkmış 28 Şubata sahip çıkıyoruz diyor. Hadi oradan. Siz kimsiniz de 28 Şubata sahip çıkacaksınız. 28 Şubatı yapanlardır sizi destekleyenler. Sizi BOP başkanı yapanlardır 28 Şubatları bu millete yaşatanlar. Eğer ki siz BOP Eş Başkanı olursanız, milli görüş gömleğini çıkarırsanız sizi Başbakan yaparlar. Fakat ardından öyle bir planın parçası olursunuz ki ülkeyi bugün bu hale getirirsiniz. Oysa biz 28 Şubata rağmen bugün hiçbir şey kaybetmiş değiliz. Milli görüş, bugün Erbakan Hocamızdan devraldığı bayrağı en ulvi yere taşımaktadır. Biz biliyoruz sizin ve sizi bugünlere getirenlerin milli görüşten nasıl korktuğunu. Karşımızda cesur gibi davransanız da dizlerinizin titrediğini biliyoruz.”

İŞİNİ EHLİNE VERMEK TEMEL ŞİARIMIZ

Milli görüş iktidarında yoksul ve işsiz insan kalmayacağını belirten ve Türkiye’nin gerçek potansiyelinin milli görüş ile ortaya konacağını kaydeden Temel Karamollaoğlu, “Milli görüş iktidarında işsiz insan, yoksul insan kalmayacak. Herkes adalete güvenecek. Her şeyin değişimi mümkündür. Gerçekleri gören ilim adamları, fikir adamları var. Türkiye’nin bir potansiyeli var ama bu potansiyeli ortaya koymak milli görüş ile olacak. Bu şekilde Erbakan hocamızı anmak ve anlamak mümkün olur. Hocamız maddi kalkınma kadar manevi kalkınmayı da önemsedi. Bizim ilk hedefimiz ülkemizi yaşanılabilir bir ülke haline getirmek. Bu ülkenin içinde işsiz insan kalmayacak, her ihtiyaca karşılık veren bir iktidar milli görüş ile olacak” ifadelerine yer verdi. Milli görüşte liyakatin temel prensip olduğunu söyleyen Karamollaoğlu, şunları kaydetti: “Devleti yönetmek insanımıza insanca yaşamı sunmayı sağlamaktır. İşi ehline verdiğimizde başarılı oluruz. İşi ehline vermek bizim temel şiarımız. Bizim inancımızdan olmasa bile o kişi eğer işinin ehli ise biz ona görev veririz.”

img-2560.jpg

HEYECANI VE AŞKIYLA İNSANLIĞA REHBER VE IŞIK OLDU

Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın davasına duyduğu heyecan ve aşkla, fikirleri ve ölçüleri ile insanlığa bir rehber olduğunu belirten Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdülkadir Karaduman, “Necmettin Erbakan Hocamız, fikirleri ve ölçüleri ile, milli görüş davasına karşı duyduğu heyecan ve aşkla bizlere ve insanlığa her daim bir ışık ve rehber olmuştur. Bizim de gayemiz bugün bu heyecana ve coşkuyu yaşayabilmektir. Yine böylesine anlamlı bir gecede bir araya geldiğimiz gibi cennette de Rabbimizin huzurunda bir araya gelmeyi diliyoruz. Şunu belirtmek istiyorum ki Erbakan Hocamız siyaseti hiçbir zaman şartlara, zamana ve konjektöre bağlı kalarak yapmamıştır. Siyasi arenada aldatmayan ve aldanmayan bir tane lider varsa o da Necmettin Erbakan’dan başkası değildir. Bugün bizlere düşen en büyük görev Hocamızın bizlere bıraktığı mirasa sahip çıkmaktır. Herkes bilsin kş Saadet Partimizin en büyük zaferi için çalışmalarımıza aynı heyecanla devam edeceğiz. İlk 50 yılımızda nasıl ki D-8’ler kurduysak, ikinci 50 yılımızda da tüm Dünya’da hak ve adaleti tesis edeceğiz” şeklinde konuştu.

karaduman.jpgAbdülkadir Karaduman

ERBAKAN, TÜRKİYE’DE ÇOK ŞEYİ DEĞİŞTİRDİ

Necmettin Erbakan’ın siyasete yeni bir bakış açısı getirdiğine işaret eden Saadet Partisi YİK Üyesi Lütfi Yalman, “Konya’da başlayan milli görüş hareketinde gördüğümüz ilk afiş ‘Önce Ahlak ve Maneviyat’ afişiydi. Bu anlayış bugün halen devam etmekte. Ahlak ve maneviyat olmadan hiçbir verimli çalışma ortaya konamaz. Yine Türkiye, Erbakan hocamızla siyasette yeni bir bakış ve yeni bir anlayışla karşılaşmıştır. Erbakan Hocamız, siyasete nezaket ve seviye getirmiştir. Necmettin Erbakan hocamızla birlikte Türkiye’de gerçekten çok şey değişti. Erbakan Hocamız Türkiye’nin ağır sanayi hamlesini başlatmıştır. Bu doğrultuda milli görüş harekâtı; yıkılmış bir imparatorluğun, parçalanmış bir İslam coğrafyasının, benliğinden, tarihinden, mukaddesatından, ahlaki ve manevi değerlerinden uzaklaştırılmış nesillerin ve evlatlarının yeniden uyanışı ve şahlanışı için bir ihtiyacın Necmettin Erbakan eliyle hayat bulmasıdır” açıklamalarında bulundu.

img-2582.jpgLütfi Yalman

img-2658.jpg

EYYÜB KARAKUZU 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.