"Erbakan Hoca, Saadet Partisi'nin malı mı?"

"Erbakan Hoca, Saadet Partisi'nin malı mı?"

Kayseri'de partisinin referandum çalışmasına katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Saadet Partisi eski Genel Başkanı merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'a karşı çok çirkin ifadelerde bulundu.

Gerçek dışı beyan ve yaklaşımlarla Millî Görüş ve Saadet Partisi’ni hem yıpratmak hem de vatandaşlarda kafa karışıklığı oluşturmak için ilginç adımlar atılıyor. Türkiye referandum sürecine girmeden önce Saadet Partisi referandumdaki tavrını net bir şekilde açıklamasına rağmen, ne yazık ki bazı çevreler Saadet Partisi’nin tabanını tahrik etmek için her türlü hukuksuzluğu yapmaktan geri durmuyor. 

BAKAN ÖZHASEKİ'DEN ERBAKAN HOCA'YA ÇİRKİN İTHAM

Refandumda "çok net bir şekilde hayır diyeceğiz" diyen Saadet Partisi'ne yönelik çirkin ithamların sonuncusu Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'den geldi. Referandum çalışmaları kapsamında Kayseri'ye gelen Bakan Özhaseki, kendilerine tepki gösteren, Kayseri'de Erbakan Hoca'ya ait olmayan sözün afiş yapılıp indirilmesini sağlayan Saadet Partisi'ne ve Erbakan'a yönelik çok çirkin ithamda bulundu. 
 
"Erbakan Hoca, Saadet Partisi'nin malı mı?" diyen Bakan Özhaseki'nin sözleri sosyal medyada büyük tepkiyle karşılandı.

"BU KAPIYA GELMEKTEN BAŞKA ÇARENİZ YOK"

Saadet Partisi'nin 17 Ekim 2010 kongresinde Genel Başkanlığa seçilen Prof. Dr. Necmettin Erbakan özellikle kamuoyuna açık yaptığı konuşmalarında "40 senedir ben siz anlayacaksınız diye bekliyorum bir de bakıyorum ki başınızı gözünüzü yarmışsınız, ağlayarak geliyorsunuz. Ben size ne diyorum bu kapıya gelmekten başkan çareniz yok buraya geleceksiniz hiç çaresi yok. Neden? Çünkü kurtuluş kapısını Saadet Partisi tutmuş sende kurtulmak istiyorsun başka kapı yok." demişti.

NE OLMUŞTU?

Milli Görüş lideri ve Saadet Partisi Genel Başkanı iken Hakk'a yürüyen Prof. Necmettin Erbakan’ın fotoğrafının altına kendisine aitmiş gibi “Daha hızlı kalkınma için Başkanlık sistemini mecburi görüyoruz” ifadeleri yazılı pankartların Kayseri'de bazı caddelere asılmasının ardından İl Başkanı Mahmut Arıkan söz konusu afişlerle ilgili YSK'ya şikayette bulunduklarını söylemişti. Olaya tepki gösteren Arıkan, “İstismar edilmedik hiçbir şey bırakmadınız. Yazıklar olsun ahlak yoksunları. İstismar ettiğiniz insan, sizi Siyonizmin en büyük hizmetkarı ilan etmişti.” demişti.

PANKART VE AFİŞLERLE ALGI OPERASYONU

Gerçek dışı beyan ve yaklaşımlarla Milli Görüş’ü istismar eden çevreler referandum öncesi zihinlerde şüphe oluşturma çabasında. Aslı astarı olmayan afiş, pankart ve duyurularla Saadet Partisi’nin tabanını yönlendirmeye çalışanlar, ucuz oyunlarla Millî Görüş ve Saadet Partisi tabanının referandumda ‘evet’ diyeceği algısı oluşturma çabası içerisine girdi. Bu algı operasyonu kapsamında Saadet Partisi’nin İstanbul İl Binası’na ‘evet’ pankartı asma girişimi engellenirken, şimdi ise Milli Görüş Platformu adı altında bazı sivil toplum kuruluşunun amblem ve logoları kullanılarak, Millî Görüş ve Saadet Partisi ‘evet’ kampanyasına alet edilmek isteniyor. Saadet Partisi Hukuk Birimi ise bu tür istismarların önüne geçmek ve suçluların gerçek yüzünü ortaya çıkarmak için hukuki yollara başvurdu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum