Erbakan Hoca anılacak

Erbakan Hoca anılacak

Milli Görüş lideri merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan, vefatının 7. sene-i devriyesinde (AGD) Konya Şubesi tarafından 27 Şubat Salı günü düzenlenecek programla anılacak. Program ise tüm Konyalılar'a açık olacak

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, 27 Şubat Salı günü saat 19.30’da Bayır Diamond Otel’de gerçekleştirilecek olan “Erbakan Hocamızı Anma ve Anlama” programı öncesi İl binasında basın toplantısı düzenleyerek, Konya halkını programa davet etti. Başkan Parlak, Prof.Dr. Sencer İmer, Doç. Dr. Mahmut Hakkı Akın ve  Yrd.Doç.Dr Necmettin Çalışkan’ın programa konuşmacı olarak katılacağını ifade etti.

MİLLİ GÖRÜŞ'Ü GÖNÜL DÜNYASINA SOKTU

Erbakan Hocanın Türkiye ve Dünya siyasetinin son altmış yılına damgasını vuran önemli siyaset, ilim, fikir ve aksiyon adamı olduğunu belirten Parlak, “Erbakan hocamız; başlattığı Milli Görüş harekâtı, savunduğu hak anlayışı, ortaya koyduğu çözümler ile farklı olduğunu, yerli olduğunu, milli olduğunu ispat etmiştir” dedi. Rahmetli Hocanın Milli Görüş'ü bu milletin gönül dünyasına sokmayı başardığının altını çizen Parlak, “Hocaya, 'Ne olarak anılmak istersiniz ?' diye sorulduğunda: 'Malıyla, canıyla cihad eden bir Müslüman olarak anılmak isterim' cevabını vermiştir. Hocamız 'Önce Ahlak ve Maneviyat' prensibi ile hareket etmiştir. Manevi kalkınma olmadan maddi kalkınmanın olmayacağını, maddi ve manevi kalkınmanın birlikte olması halinde insanlığa saadet getireceğini kendisi için bir ölçü bilmiştir. Bir taraftan manevi kalkınma hamlesini yürütürken, diğer taraftan maddi kalkınmanın gereği olarak sanayileşme hamlelerini yürütmüştür” açıklamalarında bulundu. 

MÜNAFIK İŞBİRLİKÇİLERİN PLANINI BOZDU

“O her alanda bu millet için çığır açan bir lider olmuştur. O şefkat dolu bir insandı. O bütün insanlığın hem dünya, hem de ahiret saadetini istiyordu” diyen Parlak, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “Herkese dünya ve ahiret saadetinin ancak İslam ile sağlanabileceğini, İslamsız saadetin imkânsız olduğunu anlatıyordu. Lozan anlaşmasıyla birlikte Haım Naum doktrini istikametinde fert ve toplum hayatından sökülüp atılmaya çalışılan İslam dinimizi, Milli Görüş hareketini başlatarak yeniden bu milletin gündeminde ve gönlünde canlı hale getirmiştir.  O;  Siyonizm'in, Irkçı Emperyalistlerin, Siyonist Haçlıların, Münafık işbirlikçilerin bütün oyunlarını bozmayı başarmıştır. Müslümanlara, batılın oyun kurucularının gündemlerine takılmamayı, onların oyunlarına karşı, oyun kurmayı öğretmiş, uyuyan aslanı uykusundan uyandırmıştır. Siyonizmin, ABD, AB ve benzeri kuruluşların gücünün zahiri olduğunu, bu gücün Allah'ın gücünü çaresiz bırakamayacağını, onların dağları yerinden oynatacak kadar güçlü organizasyonlarının dahi Allah'ın elinde olduğunu zihin kodlarımıza nakşetmiştir. 'Kuvvet ve kudret sahibi ancak Allah’tır' ayetini tüm dünya Müslümanlarına öğretmiştir.

BU DAVAYA HİZMET HERKESE NASİP OLMAZ

Prof. Dr. merhum Erbakan'ın İslam'ı asrın idrakine sunduğunu ve devlet adamı olarak muvahhit ve mürşit olduğunu aktaran Parlak, Hocanın Milli Görüş'ü çağdaş bir medeniyet projesi olarak gördüğünü de hatırlattı. Sultan Fatih'in İstanbul'u fethederken kalbindeki inanç ne ise Milli Görüş'ün de o olduğunu kaydeden Parlak, “Bizim milletimiz bin yıl Milli Görüş ile dünyaya hâkim oldu. Bugün de bütün dertlerimizin ilacı ancak Milli Görüş’tedir. Bütün gücüyle ve tüm imkânıyla inandığı Hak yolunda çalışarak manen ve madden kalkınmış "Yeniden Büyük Türkiye'nin" kurulmasında, insanlığın özlediği medeniyetin tesisinde ve bütün insanların Refah, Saadet ve Selamete ulaşması yolunda hizmeti geçenlere 'NE MUTLU' demiştir. Bizim davamız İslam’dır. Gayemiz Allah’ın rızasını kazanmaktır. Hedefimiz Hak nizamı hakim kılmaktır. Arzumuz tüm insanlığın saadetidir. Yolumuz ikna metodudur. İnsanlığın kurtuluşu ancak İslam ile mümkündür. İslam ise Allah yapısıdır. Dolayısıyla mükemmeldir. Bu Dava için çalışmak herkese nasip olmaz. İster gecenizi gündüzünüze katıp çalışın, ister yan gelip yatın. Bu hak davanın başarısını ne bir gün öne alabilirsiniz, ne de bir gün geciktirebilirsiniz. Bütün mesele, bu şerefli davada nasıl bir imtihan vereceğimizdir. Mekânın cennet, derecen Âlî olsun muhterem hocam” şeklinde konuştu.

BÜTÜN KONYALILAR DAVETLİ

Erbakan hocamızı hayırla andıklarını da söyleyen Parlak, düzenyecekleri programa bütün Konyalılar'ı da davet etti. Başkan Parlak, konuşmasını şu cümleler ile tamamladı: “27 Şubat 2011 tarihinde Erbakan hocamız darı dünyadan darı bekaya hicret etti. Milli Görüş camiası bu yıl 24 Şubat ile 2 Mart tarihleri arasını Erbakan haftası olarak kutluyor. Bu hafta içinde Türkiye ve dünyada bir dizi etkinliklerle Erbakan Hocamız yadedilecektir. Biz de Anadolu Gençlik Derneği Konya Şubesi olarak 27 Şubat Salı günü saat 19.30’da Bayır Diamond Otel’de  Prof.Dr. Sencer İmer,  Doç. Dr. Mahmut Hakkı Akın ve  Yrd.Doç.Dr Necmettin Çalışkan’ın konuşmacı olarak katılacağı 'Erbakan Hocamızı Anma ve Anlama Programına' tüm halkımız davetlidir.”  

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.