Erbakan asrın lideri oldu

Erbakan asrın lideri oldu

Saadet Partisi Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya ve Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı İsmail Aydilek, Merhaba Gazetesi İmtiyaz Sahibi Rifat Tankut’u ziyaret etti.

Saadet Partisi olarak Necmettin Erbakan Hoca’nın vefat yıldönümünde bir hafta boyunca anma programları düzenleyeceklerini dile getiren Genel Sekreter Çetinkaya, “Erbakan Haftası olarak isimlendirilen bu hafta 28 Şubat- 4 Mart tarihleri arasında düzenlenecek. Bu kapsamda Genel Merkez olarak kabir ziyareti programı akabinde Ankara’da bir ‘Erbakan Sempozyumu’ düzenleyeceğiz” dedi.

Türkiye genelinde tüm teşkilatlar olarak Erbakan Haftasını dolu dolu yaşatacaklarını ifade eden Çetinkaya, şöyle konuştu: “Erbakan Hocamız bir liderdi. Liderlerin bariz özellikleri vardır. Liderler fikir üretirler, bir düşünceyi ortaya koyarlar. Hocamız Milli Görüş hareketini başlattı. Bir model ortaya koydu. Ülkenin maddi gelişiminin ahlak ve maneviyatla olacağını ifade etti. Dolayısıyla bütün eğitim ve kültürümüzün, hayatımızın ahlak ve maneviyat çerçevesinde tasarlanması gerektiğini söylüyordu. İşin temel mayası buydu. Daha sonra maddi kalkınma planını ortaya koydu. Maddi kalkınma olarak bu ülkenin sanayileşmesi gerektiğini, kendi makinalarını kendisinin üretmesi gerektiğini, refahın genele yayılması gerektiğini ifade etti ve bu yönde çalışmalar yaptı.”

ONUN FİKİRLERİNİ DEVAM ETTİRİYORUZ

Erbakan’ın Siyonizm’in planlarını deşifre ettiğini söyleyen Çetinkaya, konuşmasına şöyle devam etti: “Bugün olan hadiseleri biz bu sayede anlayabiliyoruz. Komşu ülkelerimizin sınırlarının değiştirileceğini bize söylemişti. NATO İslam’ı düşman olarak seçti biz de kendi birliğimizi kurmalıyız dedi ve D-8‘i kurdu. Bütün hayatı boyunca hem ülke refahını artıracak çalışmalar yaptı. Diğer taraftan da İslam dünyasının sorunlarının çözümü için Müslüman ülkelerle birlikte girişimler yaptı. Birlik şuurunu verdi. 45-50 sene içerisinde bunları yaptı. Erbakan Hoca son yüzyılın en büyük liderlerinden birisindir. Siyasi çalışmaları ile pek çok İslam devletini etkilemiştir. Onun ilkelerini ve fikirlerini Milli Görüş’ün partisi Saadet Partisi olarak savunmaya devam ediyoruz. Onun mirasını en iyi şekilde devam ettirmeye çalışıyoruz. Kendisini rahmetle anıyoruz.” Merhaba Gazetesi İmtiyaz Sahibi Rifat Tankut da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.

HÂLİD ŞEN  merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.