Engellilerin önündeki engeller kaldırılacak

Engellilerin önündeki engeller kaldırılacak

Halkın Sesi Partisi Konya milletvekili adayları Hasan Basri Sayı, Dt. Mustafa Necati Özkan ve Av. Fatma Kola Bozkurt, Sakatlar Derneği Konya Şubesini ziyaret etti.

Halkın Sesi Partisi Konya milletvekili adayları Hasan Basri Sayı, Dt. Mustafa Necati Özkan ve Av. Fatma Kola Bozkurt, Sakatlar Derneği Konya Şubesini ziyaret etti. Burada engelli vatandaşlarla sohbet eden adaylar halkın sesi partisinin engellilere yönelik projelerini anlattılar. Ziyaret sırasında konuşan Halkın Sesi Partisi Konya Milletvekili Adayı Hasan Basri Sayı, istihdamda engellileri dışlayıcı ayrımcılık yapılmasının suç sayılacağını ve bunun için caydırıcı cezai yaptırımlar getirileceğini söyledi. Sayı, “Kontenjan istihdamında verilecek olan ücret yoksulluk sınırı altına düşmeyecektir. Kota sistemi korunacak, bu kotaların doldurulması için gerekli denetimler yapılacaktır. Sıradan personel alımları engellilere açık olacaktır. Engellilerin eğitimini aldıkları, kalifiye oldukları mesleklerde/kadrolarda çalışmalarına mani olmak suç sayılacaktır. Kendi işini kuran engellilere borç ve kredi gibi ekonomik katkılar devlet güvencesi ile verilecektir. Çalışamaz durumdaki engelliler de, yoksulluk sınırı altında olmamak kaydıyla maaşa bağlanacaktır” dedi.

Engellilerin sağlık sorunlarına yönelik çözümlerini anlatan HAS Parti Konya Milletvekili Adayı Dt. Mustafa Necati Özkan ise Engellilerin yüzde 47,5 sosyal güvenlik kapsamında olduğunu, geri kalanın önemli bir kısmı da ‘yeşil kart’ kapsamından sağlık hizmetlerinden yararlandığını söyledi.

Engellilerin eğitim alanın sorunları bulunduğunu kaydeden HAS Parti Konya Milletvekili Adayı Av. Fatma Kola Bozkurt da, şunları kaydetti: “Türkiye’deki engellilerin yüzde 36,4’ü okuma yazma bilmemektedir. Engellilerin ancak yüzde 7’si lise, yüzde 2,5’i üniversite okuyabilmektedir. Engellilerin eğitimi sorunlarının çözülmesi hayatı önemi haizdir..        

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.