Engelliler yine mağdur oldu

Engelliler yine mağdur oldu

Milyonlarca seçmenin Türkiye'nin yeni Cumhurbaşkanı’nı seçeceği Cumhurbaşkanlığı Seçimleri’nde engelli vatandaşlar yine mağdur oldu.

Milyonlarca seçmenin Türkiye'nin yeni Cumhurbaşkanı’nı seçeceği Cumhurbaşkanlığı Seçimleri’nde engelli vatandaşlar yine mağdur oldu. Konya’da onlarca engelli, oy sandıklarının iki veya üçüncü katlarda olması nedeniyle oylarını kullanamadan geri dönmek zorunda kaldı. Konya’daki bazı okullarda engelliler düşünülmedi. Engellilerin sıkıntı çektiği okullardan bir tanesi de Selçuklu Atatürk Anadolu Lisesi oldu. Sandıkların okulun en üst katlarına kadar çıkması engellileri zor anlar yaşattı. Tekerlekli sandalye ile gelen vatandaşlar okullardaki görevlilerin yardımıyla oyunu kullandı. Birçok vatandaş seçimlerde engellilerin unutulduğunu belirterek, “Okullarda asansör yok ama merdivenler koyulacak düz bir platform ile kimse mağdur olmaz. Basamaklardan çıkmak oldukça zor. Herkes başına gelince anlıyor karşısındakini gelişen Türkiye’de bu görüntülerin artık yaşanmamasını istiyoruz” diye konuştu.

KUCAKLARDA TAŞINARAK OY KULLANDI

Bazıları ise yakınlarının kucaklarında taşınarak, oylarını kullanmayı başardı. Romatizma rahatsızlığı nedeniyle yürümekte güçlük çektiğini belirten Fatma Durmaz, “Seçimlerin hayırlara vesile olmasını diliyoruz ve en büyük vatani görevlerden biri olan oyumuzu kullanmak için sandık başına geldik ama birçok okulda engelliler düşülmemiş. Sarı şeritler yok ve okullarda asansör olmadığı için çıkmakta zorlandık. Biz yine çocuklarımızın yardımıyla çıktık ama tekerlekli sandalye ile oy kullanma gelen vatandaş çok daha zorluk yaşadı. Umuyoruz Türkiye bu konuları aşacaktır. Her seçim döneminde bu görmek istemediğimiz manzarayla karşılaşıyoruz. Bu örnekler bir şeyler yapılması için yeterli değil mi? Maalesef engelliler düşünülmüyor” dedi.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.