Engelliler için el ele

Engelliler için el ele

AB destekli olan ve engellilerdeki çalışma isteği ve azmini artırarak daha çok engellinin istihdam edilmesini amaçlayan projenin verimli sonuç sayesinde birçok engellinin iş sahibi olduğu bildirildi

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ortağı Selçuk Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Özel Eğitim bölümünün sahibi olduğu 2009 yılında kabul edilen ve iki yıl süren Disability Employment Skills for Employers and Public Agencies (İşverenler ve Kamu Kuruluşları için Engellilik istihdam Becerileri) isimli Avrupa Birliği (AB) Leonardo Da Vinci Yenilik Transferi Projesinin final toplantısı Konya Dedeman Otel de gerçekleşti. Toplantıya İl Milli eğitim Müdürü Halil Şahin, Selçuk Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Murat Sümbül, Selçuk Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Özel Eğitim bölümü Başkanı Prof. Dr. Hakan Sarı ve projenin yurtdışı temsilcileri katıldı. Proje hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Halil şahin, “Bu proje bir transfer projesi. Hem şekil hem içerik olarak hayatın bütünün kapsayan bir proje idi. İngiltere’de başladı daha sonra transfer yoluyla Macaristan, Avusturya ve İspanya’dan sonra ülkemizi de içine aldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak AB projelerine önem vermekteyiz. Proje sayesinde ki bütün kazançlarımızı engelli istihdamı için kullanacağız. Projede emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Projenin amacının engellilerdeki çalışma isteğini ve performansı artırmak olduğunu anımsatan Selçuk Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Murat Sümbül ise, “Engellilerin doğru işe yönlendirilesi. Çalışmalarından sağlıklı sonuç alınması için yöneticilerin konuyla ilgili eğitim sağladık. Aldığımız verimli sonuçlar sayesinde birçok engelli insan iş sahibi oldu. Projenin verdiği cesaretle yeni çalışmalar yapmaya başlayacağız” diye konuştu. Özel eğitim alanında uzman kişiler yetiştirdiklerini söyleyen Selçuk Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Özel Eğitim bölümü Başkanı Prof .Dr. Hakan Sarı da, “Özel eğitim olarak yetiştirdiğimiz öğrencilerin ileride böyle projelere imza atarak ülkemizi örnek gösterilecek saflara taşıyacaklarına inanıyorum” ifadelerini kullandı.
İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.