Engelli Vatandaş 'Suriyelilere Yardım Var, Bize Yok' Deyip Çatıda Eylem Yaptı

Engelli Vatandaş 'Suriyelilere Yardım Var, Bize Yok' Deyip Çatıda Eylem Yaptı

Çöpten ekmek toplayan engelli bir vatandaş ‘Suriyelilere yardım var, bize yok’ diyerek, kızını da alıp bir binanın çatısına çıkıp eylem yaptı.Olay, Yenimahalle'de Bağdat caddesi ile 407. caddenin kesişiminde bulunan apartmanın çatısında...

Çöpten ekmek toplayan engelli bir vatandaş ‘Suriyelilere yardım var, bize yok’ diyerek, kızını da alıp bir binanın çatısına çıkıp eylem yaptı.

Olay, Yenimahalle'de Bağdat caddesi ile 407. caddenin kesişiminde bulunan apartmanın çatısında yaşandı.

Çatıda yapılan tadilatı fırsat bilen Abdullah K. isimli engelli, yanına küçük yaştaki kızını da alarak tepkisini duyurmak için çatıya tırmandı. Abdullah K. ve kızı, çatıdaki kiremitleri aşağıya atmaya başladı. Bu esnada yoldan geçen vatandaşlar durumu polise ihbar etti. Hadisenin yaşandığı noktaya kısa süre sonra gelen polis ekipleri, yolu trafiğe kapattı. Bölgeye yaşanması muhtemel olumsuzluklara karşı itfaiye ve sağlık ekipleri çağrıldı. İtfaiye görevlileri aşağıya düşme ihtimaline karşı yola branda serdi.

POLİS KÜÇÜK KIZI BAĞRINA BASTI

Engelli vatandaşı ve kızını aşağıya indirmek için çatıya çok sayıda polis memuru çıktı. Çok geçmeden küçük kız, bir polis memuru tarafından kucaklanarak aşağıya indirdi. Polisin küçük kızı bağrına basması ise gözlerden kaçmadı.

‘Suriyelilere yapılan yardım bizlere yapılmıyor’ diye isyan eden engelli vatandaş da bir süre sonra ikna edilerek polisler tarafından çatıdan indirildi.

Abdullah K. isimli engelli ambulansa alındığı sırada, “Dışkapı Hastanesi’nde çocuğumla beraber çöpten ekmek toplayıp yiyorum. Başbakana gittim, kimse yardımcı olmadı. Çocuğum okula gidemiyor. Devlet, Suriye’ye yardım ediyor, bizim gibi çöpten ekmek toplayan insanlara yardım etmiyor.” diye sitemini dile getirdi.

Kızı ile birlikte ambulansa alınan şahıs, daha sonra hastaneye götürüldü. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.