Engelli Stk'larına Proje Karşılığında 3,6 Milyon Avro Kaynak Aktarılacak

Engelli Stk'larına Proje Karşılığında 3,6 Milyon Avro Kaynak Aktarılacak

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Kurumu ile birlikte engelliler alanında faaliyet gösteren STK’lara, hazırlayacakları eğitim ve istihdam projeleri için 3,6 milyon Avro kaynak aktaracak. ‘STK’lar...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Kurumu ile birlikte engelliler alanında faaliyet gösteren STK’lara, hazırlayacakları eğitim ve istihdam projeleri için 3,6 milyon Avro kaynak aktaracak.

‘STK’lar için Kapasite Geliştirme Eğitimi’ Bölge toplantılarının ilki Erzurum’da MEB Hizmetiçi Eğitim Merkezi’nde başladı. 7 bölgede 16 ilde düzenlenen toplantıların ilkine Ardahan, Kars, Iğdır, Ağrı, Muş ve Rize’den çok sayıda engelli STK temsilcisi katıldı. Söz konusu toplantıya Bingöl- Erzurum karayolunun terör örgütü tarafından kesilmesini gerekçe gösteren Bingöl stk temsilcileri katılamadı.

"3,6 MİLYON AVROLUK KAYNAK KULLANILSIN"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müşaviri Sermet Başaran, Avrupa Birliği’nden engelli STK’larına 3, 6 milyon avro bütçe ayrıldığını dile getirdi. Başaran, engellilerin toplumsal ve ekonomik hayata katılımların önündeki engellerin kalkmasının temelinde eğitimin yattığını ifade etti. Engellilerin eğitimine, istihdamına yönelik AB hibelerinin kullandırılmasına önem verdiklerini anlatan Başaran, ülke genelinde hibelerden yararlanmak için 23 projenin onaylandığını ve bunlardan 10’unun tamamlandığına vurgu yaptı. Başaran,”AB hibelerinden daha çok STK’nın yararlanmasını istiyoruz. Maalesef süreç ve projeler hakkında engelli STK’ları kendilerini yeteri kadar ifade edemiyorlar. 3,6 milyon Avro'luk bir kaynak var ve biz bunun tamamının kullandırılmasını istiyoruz.” diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Erzurum İl Müdürü Sedat Abdulhakimoğulları, engellilerin toplumsal entegrasyonun geliştirilmesine önem verdiklerini belirtti. Engellilere yönelik hizmet sunan stk’ların kapasitelerinin artırılması, kaliteli hizmet sunabilmeleri ve proje geliştirme yeteneklerinin geliştirilmesinin kaçınılmaz olduğuna dikkat çeken Abdulhakimoğulları,”Engellilerin önündeki engellerin kalkması lazım. Bunun içinde engellilere yönelik hizmet sunan, devletle, engelli arasında köprü konumunda bulunan stk’lara büyük rol ve görevler düşüyor. Ülke nüfusunun yüzde 12’si engelli. AB mali destekleri bu yüzde 12’lik kısma aktarılmalı. Bunun içinde insan odaklı ortamlar oluşturulmalı.” diye konuştu.

Daha sonra AB uzmanı Barış Uysal ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı uzmanlarından Erem İlter, AB mali yardımları hakkında stk temsilcilerine bilgi verdi.

İşitme engelliler için konuşmalar, işaret diliyle de katılımcılara anlatıldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.