Engel Tanımayan Defile Çankaya’da

Engel Tanımayan Defile Çankaya’da

Çankaya Belediyesi, İranlı Modacı Mazyar Topal’ın “Aşk Engel Tanımaz” defilesiyle engelli bireyleri podyumda bir araya getirdi.İranlı Modacı Mazyar Topal’ın koreograflığında düzenlenen “Aşk Engel Tanı...

Çankaya Belediyesi, İranlı Modacı Mazyar Topal’ın “Aşk Engel Tanımaz” defilesiyle engelli bireyleri podyumda bir araya getirdi.

İranlı Modacı Mazyar Topal’ın koreograflığında düzenlenen “Aşk Engel Tanımaz” defilesi, Çankaya Belediyesi’nin Ç’engel Kafe, Ç’engel Atölye, Çankaya Ahşap Çocuk Oyuncakları Atölyesi (ÇAÇOY) ve Çankaya Görme Engelliler Spor Kulübü’nde faaliyet gösteren engelli bireylerini podyumda bir araya getirdi. Defileye CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcısı Nafiz Kaya ve çok sayıda davetli katıldı. Topal’ın tasarladığı kıyafetleri giyerek podyumda boy gösteren mankenler izleyenlerin beğenisini kazandı. Defile sonunda CHP Genel Başkan Yardımcısı Karabıyık, İranlı Modacı Topal’ın plaket takdim etti.

"NASIL Kİ AŞK ENGEL TANIMAZ, HAYATTA İSTEDİĞİMİZ HER ŞEYİ GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN HİÇBİR ENGEL YOKTUR"

Geçtiğimiz hafta Ankara’da yaşanan terör saldırısı nedeniyle bu haftaya ertelenen defile sonrasında İranlı Modacı Mazyar Topal, bu saldırıdan dolayı 29 kişinin hayatını kaybettiğini ve salonda terör saldırısında hayatını kaybedenlerin anısına 29 tane kalp asıldığını ifade etti. Projeyi otobüste yaşadığı bir olaydan sonra gerçekleştirdiğini anlatan Topal, şöyle konuştu:

"Tekerlekli sandalyeyle bir kızın otobüse binmesi esnasında yaşanan bir olay beni çok üzdü. Çünkü onların otobüse binmesi 10-15 dakikalık bir zaman alıyor. Bu esnada arkadan kendini bilmez bir insan laf etmeye başladı. Onun söylediği lafın üzerine ben çok üzüldüm. İnsanlar baya bir tepki verdiler adamı otobüsten de indirdiler ama kızcağızın hali çok kötüydü. Ben bir an onun benim manken arkadaşımın fiziğine nasıl imrenerek baktığını fark ettiğim için çok üzüldüm. Dünyanın her yerinde manken demek çok mükemmel bir fiziğe sahip olmak demektir. Bu yüzden ben bu defileyi tasarladım. Çünkü nasıl ki aşk engel tanımaz, hayatta istediğimiz her şeyi gerçekleştirmek için hiçbir engel yoktur. İsteyelim ve beynimizdeki engeli kaldıralım."

"DEFİLEMİZİN SONUNDA DA KIYAFETLERİ ONLARA HEDİYE ETMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ"

Defile için 4 hafta çalıştıklarını belirterek, önce kendi tasarımlarını gerçekleştireceğini aktaran Topal, "Sonra çocuklarla tanıştıktan sonra hepsinin farklı farklı dünyaları ve farklı farklı şeyleri isteklerini fark ettim. Elimden geldiği kadarıyla renk olarak ve model olarak onların istediğini gerçekleştirmeye çalıştım. Defilemizin sonunda da kıyafetleri onlara hediye etmeyi düşünüyoruz" diye konuştu.

Topal, son olarak Çankaya Belediyesine projeye verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti.

"BİZ DİYORUZ Kİ, BİZ DÜNYAYI DEĞİL, DÜNYA BİZİ TANISIN"

Defiledeki mankenlerden Ankara Kardelen Engelliler Gençllik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Burcu Dere ise duygularını şöyle anlattı:

"Biz engellenenler olarak özellikle tırnak içinde engellenenler engelli değil, biz diyoruz ki, biz dünyayı değil, dünya bizi tanısın. Heyecanlanmam zannediyordum. Çünkü ben defalarca sunumlar yaptım, Aynı zamanda sporcuyum. Yatak bir engelli bile spor yapabilir. Buna olanak veriyor bizim kulubümüz. Defileyle kulubü ben bitiştirdim. Çünkü ikisi de hayatta olmanla mümkün."

21 yaşındaki Çiğdem Soydemir ise, "Çok mutlu oldum. Defile güzeldi. İlk defa katılıyorum. Heyecanlandım. Sonra anladım ki heyecanlanacak bir şey yok. Çünkü defile bizler için oluyor. Göre göre öğrendik artık çok mutluyum. Bunu yapan Alper Taşdelen’e teşekkür ediyorum. Kıyafetimi ben seçtim. Deniz mavisi güzel oluyor" dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.