Enfeksiyon Sonucu Ölen Nijeryalı Gelin Sarah, Toprağa Verildi

Enfeksiyon Sonucu Ölen Nijeryalı Gelin Sarah, Toprağa Verildi

Mevlana Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Bahattin Adam’ın, hayatını kaybeden Nijerya uyruklu gelini Serah Olushola Ogunyemi, Ankara Karşıyaka Merazlığı'nda toprağa verildi. Rektörün üçü de yabancı uyruklu kadınlarla evli oğullarından...

Mevlana Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Bahattin Adam’ın, hayatını kaybeden Nijerya uyruklu gelini Serah Olushola Ogunyemi, Ankara Karşıyaka Merazlığı'nda toprağa verildi.

Rektörün üçü de yabancı uyruklu kadınlarla evli oğullarından biri olan Yavuz Adam'ın, Kıbrıs'ta üniversite öğrenimi gördüğü sırada tanışıp evlendiği bir çocuk annesi Nijeryalı Sarah, hamile olarak ülkesinde bulunduğu sırada geçirdiği sezeryan sırasında enfeksiyon kapmış ve tedavi için Ankara’ya getirilmişti. Ancak vücudu tedaviye olumlu cevap veremeyen Nijeryalı Sarah, önceki gün hayatını kaybetti.

Acılı aile, yabancı gelinlerini Nijerya yerine Türkiye'de toprağa vermeye karar verdi. Bahattin Adam, oğlu Yavuz ve diğer aile bireyleri, dün Sarah'ı toprağa vermek üzere Karşıyaka Mezarlığı'na getirdi. Mezarlık camiinde ikindi sonrası kılınan cenaze namazının ardından yabancı gelin Sarah, omuzlarda taşınarak göz yaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı.

Eski Rektör Burhanettin Adam, gelinini toprağa vermenin üzüntüsü içindeyken, "Bir annenin kaybedilmesinin çok acı bir şey." demekle yetindi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.