Endonezya'da Benzine Yapılan Zam, Halkı Sokaklara Döktü

Endonezya'da Benzine Yapılan Zam, Halkı Sokaklara Döktü

Endonezya'da devlet tarafından subvanse edilen benzine zam yapıldı. Ülkede benzin, dün gece 24:00'dan itibaren yeni fiyatıyla satılmaya başladıktan sonra halk sokaklara dökülerek uygulamayı protesto etti. Benzine yapılacak zam son bir haftadır...

Endonezya'da devlet tarafından subvanse edilen benzine zam yapıldı. Ülkede benzin, dün gece 24:00'dan itibaren yeni fiyatıyla satılmaya başladıktan sonra halk sokaklara dökülerek uygulamayı protesto etti.

Benzine yapılacak zam son bir haftadır Endonezya'nın ana gündemlerinden biri oldu. Ülkede çok sayıda siyasi parti ve sivil toplum örgütü benzine yapılan zamma karşı çıktı. Ancak tüm eleştirilere rağmen alım gücü düşük olan halka devlet tarafından subvanse edilerek satılan benzinin fiyatına, dün gece 24:00'dan itibaren 2000 rupiah (40 kuruş) zam geldi.

Planlanan zammın uygulanmaya başlaması ile ülkedeki birçok şehirde protestolar düzenlendi. Dini gruplar ile üniversite öğrencilerinin oluşturduğu gruplar, zammın ekonomik hayatı ve halkın yaşamını olumsuz yönde etkileyeceğini iddia ederek birçok bölgede gösteri yaptı.

Başkent Cakarta'da Başkanlık Sarayı önünde yapılan protestolarda alınan yüksek güvenlik önlemleri dikkat çekti. Zammı protesto eden bazı göstericiler ise yaptıkları skeçlerle halkı hem güldürmeye hem de düşünmeye sevk etmeye çalıştı. Özellikle üniversite öğrencilerinin değişik kıyafetler giyerek yaptıkları protestolar ilgi çekti. Yere uzananlardan boynuna boş benzin bidonunu asanlara, halka nutuk atan siyasetçi taklidi yapanlardan vücutlarına slogan yazanlara kadar birçok öğrenci tarafından yapılan gösteriler renkli görüntülere sahne oldu. Ayrıca bazı bölgelerdeki protestolarda da söylenenlere halk topluca tekbir getirerek destek verdi.

Öte yandan, protestocular belli bir süre sonra bulundukları yerlerden sessizce ayrıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.