Enderun’danMÜSİAD’a ziyaret

Enderun’danMÜSİAD’a ziyaret

Özel Enderun Koleji, Lisesi ve Fen Lisesi öğrencileri Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinin (MÜSİAD) dönem başkanı Aslan Korkmaza ve yönetim kurulu üyelerine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Konya Şubesi, 16. Olağan Genel Kurulu sonrası tebrik ziyaretlerini kabul eden MÜSİAD Konya Şubesi, Özel Enderun Okulları öğrencilerini ağırladı. Ziyarete okulların bağlı bulunduğu Genç Eğitim A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Şen, Genç Eğitim Kurucu Müdürü Muharrem Turşucu, Özel Enderun Okulları Müdürü İlhan Yılmaz, okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.  Yönetim kurulu üyelerini öğrencilere ve idarecilere tanıtan Aslan Korkmaz bu ziyaretten ziyadesiyle memnun olduklarını belirterek, “ geleceğimiz olan gençlerimizin bir iş adamları derneğini ziyaret ediyor olmaları bizi fazlasıyla memnun etmiştir. Geleceği aydınlık, ufku aydınlık gençlerimizin her zaman yanında olmuşuzdur. Şimdi görüyorum ki sadece biz onların yanında değilmişiz onlarda bizim yanımızdaymış” dedi. Sohbet havasında geçen ziyarette öğrenciler başkan Aslan Korkmaz’dan MÜSİAD’ın misyon ve vizyonu hakkında bilgiler aldılar. Korkmaz öğrencilerden gelen küresel kriz Konya’yı etkiledi mi? Etkilediyse nasıl etkiledi ve bu krizden nasıl çıkabiliriz sorusuna, küresel krizin tüm dünyayı olduğu gibi Türkiye’yi ve dolayısıyla Konya’yı da etkilediğini söyleyerek  “Konya KOBİ’ler üzerine kurulu bir şehir olması hasebiyle bu krizi diğer illere nazaran daha hafif yaşamıştır. Hafif yaşamasından ötürü, krizden çıkması da bu oranda daha çabuk ve kolay olacaktır. Ancak kolay derken bir an da her şeyin güllük gülistanlık olacağını beklememek ve bunu sürece bırakmak gerekmektedir diyen” Aslan Korkmaz, öğrencilere tarihlerini iyi bilmeleri gerektiğini vurgulayarak şunları kaydetti;  geleceğini geçmişi üzerine imar etmeyen mimar, geleceğinden hiçbir şey bekleyemez. Yani sizler geleceğin aydınları olarak hangi görevi (doktor, mühendis, avukat) ifa ederseniz edin mutlaka tarihinizi bilmelisiniz. Tarihimizi bilmek bize yol gösterir, ufkumuzu açar. Yaptığımız yanlışları bilirsek düzeltebiliriz. Yanlışları bilmemizin yolu da tarihimizi bilmekten geçer” dedi.
Ardından öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiren MÜSİAD Konya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Aslan Korkmaz ve Yönetim Kurulu üyeleri öğrencilere her zaman yanlarında olduklarını ve MÜSİAD’ın kapısının her zaman kendilerine açık olduğunu belirttiler. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.