Enderundan görkemli açılış

Enderundan görkemli açılış

Özel Enderun Liseleri bünyesine kazandırdığı Ender Spor Salonunun açılışını görkemli bir törenle gerçekleştirdi

Programa Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyon Başkanı, İl Milli Eğitim Şube Müdürü, Gençlik Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu, okul müdürleri ve veliler katıldı.

Özel Enderun Liseleri öğrencilerini Türk milli eğitiminin genel amaçlarında da belirtildiği gibi beden, zihin, ahlâk, ruh ve duygu bakımlarından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir kişiliğe ve karaktere, hür ve bilimsel düşünme gücüne, geniş bir dünya görüşüne sahip, insan haklarına saygılı, kişilik ve teşebbüse değer veren, topluma karşı sorumluluk duyan; yapıcı, yaratıcı ve verimli kişiler olarak yetiştirmeyi; temel dayanak edinmiştir. Bu bağlamda Özel Enderun Liseleri amacını 2010/2014 stratejik planlamasında da belirttiği gibi “Değerlerine Bağlı Sosyal Sorumluluk Sahibi Özgüveni Gelişmiş Bireyler Yetiştirmektir.” Bu amaçla ”Nitelikli / Ruhen Ve Aklen Dengeli Bireyler Yetiştirmek” misyonu ile planladığı eğitim ve öğretim faaliyetlerine pozitif bir katkı sağladığı bilimsel bir gerçek olan beden eğitimi ve spora verdiğimiz önem ile “Okulumuza Bir Spor Salonu Yapma” projesini hayata geçirmiş oldu. Bir ders saatinde 24 kişilik bir sınıfın grubun kullanabileceği salonda 3 adet koşu bandı, 2 adet kondisyon bisikleti, 2 adet eliptik bisiklet, 3 adet mekik sehpası, 1 adet trambolin ile ağırlık setleri ve öğrenci sayısınca step tahtaları, plates topları,  jimnastik çubukları atlama ipleri,  egzersiz bantları ve matlar bulunmaktadır.  Ayrıca ışık ses ve havalandırma sistemine sahip olan salonda soyunma odası ve dolapları, sıcak su tertibatı ile sürekli kullanılır durumda 3 adet duşluk bulunmaktadır.

Bütün bunların performans göstergesi olarak da Özel Enderun Liseleri sporsal alanda her yıl il OBSİ spor takvimine ve bu yıl gençlik spor il müdürlüğüne devredilmesinden dolayı GSİM okul spor müsabakaları takvimine göre takım ve bireysel spor müsabakalarına etkin olarak katılmakta ve elde edilen başarılar ile Konyamız’ın hem eğitimine hem de sporuna katkı sağlamaktadır. Özellikle liseler arası güreş müsabakalarında 3 yıldır gençler ve yıldızlar serbest ve grekoromen dalda Konya şampiyonu olarak ismini 1.lik ve 2.lik dereceleri ile spor camiasına ve kamuoyuna duyurma başarısını göstermiştir.

Programda söz alan Gençlik Eğitim Kurumları Kurucu Temsilcisi Muharrem Turşucu, Okul Müdürü İlhan Yılmaz ve Lise Müdür Yardımcısı Muhammed Yavuz Gürbüzer salon hakkında bilgiler vererek bu çalışmada emeği geçenler ayrı ayrı teşekkür ettiler. Son olarak söz alan ASKF Başkanı Mehmet Baykan ise, bu tür faaliyetlerle spora verilen önemi bir kez daha vurgulamış olan Enderun Liselerine teşekkür ederken başarılarının devamını diledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.