Enderunda okuma kültürü eğitimi etkinliği yapıldı

Enderunda okuma kültürü eğitimi etkinliği yapıldı

Enderun Liselerinde Karakter Eğitimi-Değerler Eğitimi kapsamında Ekim ayı değeri olarak Okuma Kültürü etkinliği yapıldı

Programda öğrencilere bir sunum hazırlayan Mehmet Ali Öztürk, “Okumak ilk emir, okumak düşünmenin ilk basamağı, okumak insanın isim koyma yetisinin en önemli tezahürüdür. Okumak insanoğlunun üretkenliği ile paraleldir” dedi.
Öztürk şunları söyledi: “Bugün Batıdaki devletlerde ilköğretim çağındaki çocukların kitaplarında 70 bin kelime varken bizim çocuklarımızın kitaplarında bu sayı 6000–7000 arası ki, çocuklar günde bu sayının sadece bin  kadarını kullanmaktadır. Yani bizim aslında eğitim anlayışımızda da okuma ve dil adına bir basitlik söz konusu sizler ilerde meşaleyi teslim edeceğimiz yeni nesilsiniz bugünün teknolojisinin caf cafına aldanmayın, okumak hiçbir şeyin yerini tutmaz.”
Okul Müdürü İlhan Yılmaz da, “Karakter eğitim çerçevesinde sizleri en güzel şekilde bilgilendirmek ve yetiştirmek için var gücümüzle uğraşıyoruz burada sizlere verilen her bilgi kazandırılmak istenen her değer, toplumun kaybolan değeridir. Bu yaşlarda bu değerleri benimsemeniz ve öğrenmeniz bizim gelenek diye aşağıladığımız elimizin tersiyle ittiğimiz, unuttuğumuz değerledir. Aslında bu değerler ecdadı yüzlerce yıl ayakta tutmuştur. İnşaallah sizler de benimsersiniz” diye konuştu.
MERHABA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.