Enderun Lisesi güreşte ipi göğüsledi

Enderun Lisesi güreşte ipi göğüsledi

Lise ve dengi okullar arasında düzenlenen, 15–16 yaş grubu serbest güreş müsabakalarında Özel Enderun Liseleri, takım halinde Konya şampiyonu oldu.

Geçen yıl yıldızlarda da birincilik ipini göğüsleyen Özel Enderun Liseleri, bu sene de birincilik kürsüsüne çıkarak Türkiye grup şampiyonluğuna katılmaya hak kazandı.

Konya’ın diğer okullarını 30 puan farkla geride bırakan Özel Enderun Liseleri, 12–13 Mart tarihleri arasında Türkiye grup şampiyonluğuna katılmak üzere Konya’yı temsilen Denizli’ye gidecek takımda yer alacak.

Grup halinde birinci olan öğrenciler şu isimlerden oluştu: 39-42 kiloda M.Ali Ergun, 46 kiloda Mehmet Ali Koral, 50 kiloda Gökhan Takule, 54 kiloda Furkan Göktaş, 58 kiloda Fatih Karahan, 63 kiloda Alişan Tutak, 69 kiloda Ebubekir Başbalçık, 76 kiloda Hamza Yaran, 85 kiloda Sadi Güzelgül, 85-100 kiloda Ahmet Özkesici

Geçen sene takım halinde şampiyon olduklarını vurgulayan Özel Enderun Liseleri Müdürü İlhan Yılmaz, “Öğrencilerimizin her zaman spor yapması taraftarıyız. Başarı ise sporun arkasından gelir. Şu anda öğrencimizin hepsi, çeşitli sosyal faaliyetlere katılıyor. Biz her zaman onların yanındayız. Türk gençliği, elinden tutulduğu zaman her dalda başarılı olabilecek kapasitededir. Arkadaşlar takım halinde birinci oldu. Hepsini teker teker tebrik ediyorum. 2003 yılından bu yana gerek serbest gerekse grekoromen kategorilerinde il grup ve şampiyonluğunda çeşitli dereceler elde ettik. Bireysel başarılar şimdi de takım halinde devam ediyor. Bu başarılarda emeği geçen Özel Enderun Liseleri Spor Koordinatörü Osman Bozdemir ve antrenörümüz Haydar Şahin’ ne teşekkür ederim” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum