En pahalı petrol bizde

En pahalı petrol bizde

28 Avrupa ülkesi içinde en pahalı akaryakıtı Türkiye’nin tükettiğini dile getiren Ali Mücevher, “Dünyada petrolün varil fiyatı düşerken bizde ise petrole zam geliyor” dedi.

Saadet Partisi Selçuklu İlçe Başkanlığı son günlerde akaryakıta yapılan zamlar hakkında basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısı Saadet Partisi Selçuklu İlçe Binası’nda gerçekleştirildi. Ülkede birçok sorun olduğunu vurgulayan Saadet Partisi Selçuklu İlçe Başkanı Ali Mücevher, ülkede yaşanan sorun ve sıkıntılardan kurtulma yolunun Milli Görüş’ün iktidara gelmesiyle çözüleceğini söyledi. Ülkenin sürekli suni gündemlerle oyalandığını da belirten Ali Mücevher, “Türkiye iyi yönetilmiyor. İşçimiz, memurumuz, esnafımız, çiftçimiz ve tüm çalışanlar perişan durumdalar. Ham petrol varilinin düşmesine rağmen ülkemizde petrol fiyatı 4 TL oluyor. 2004-2005 yıllarında dünyada petrolün varil fiyatı 140 dolara çıkmış ve bizim ülkemizde de doğal olarak zam gelmişti. Yine 2008 yılında dünyada petrolün varil fiyatı 150 dolara yükselmiş ve bizde petrolün litre fiyatı 3.34 TL’ye çıkmıştı. Bugün dünyada petrolün varil fiyatı 90 dolar düşmüş durumda ama bizim ülkemizde petrole zam yapılarak 4 TL’ye dayanıyor. Bu nasıl bir iştir anlamakta güçlük çekiyoruz. Petrolün varil fiyatı 150 dolarken ülkemizde petrolün litresi 3.34 TL dayanıyor. Petrolün varil fiyatı 90 dolar olduğunda ülkemizde petrolün litre fiyatı 4 TL’ye oluyor. Zaten dünyanın en pahalı petrolünü tüketen ülkelerden biriyiz. Dünyada petrolün varil fiyatı düşmüşken bizim ülkemizde zam gelmesi kabul edilecek bir durum değildir. Biz dağ başında yaşamıyoruz, milletimizin her şeyden haberi var” ifadelerini kullandı.
‘AVRUPA’NIN EN PAHALI BENZİNİ TÜRKİYE TÜKETİYOR’
28 Avrupa ülkesi içinde en pahalı akaryakıtı Türkiye’nin tükettiğini anımsatan Ali Mücevher, “1 litre benzin için ödediğimiz paranın yüzde 67.5’i vergiye yüzde 32.5 ise benzinin gerçek fiyatını oluşturuyor. 2004’ten günümüze kadar vergi oranı yüzde 50 oranında artırıldı. Benzin fiyatının yüksek olmasının nedeni bu vergi oranlarıdır. 2002 yılında 1 litre benzin 60 kuruştu şimdi ise bunun 7 katı ücretle benzin alıyoruz. Benzinde 7 kat artış olmuş. Biz soruyoruz vatandaşların gelirinde 7 kat artış oldu mu? Ülkemizi iyi yönetilmiyor. Ülkenin gerçek sorunları sürekli erteleniyor. Gerçek hizmetin ve ülkemizin bu sorunlarda kurtulmasının adresi Milli Görüş’ün iktidara gelmesi gerekir” diye konuştu.  2011 Haziran ayında yapılacak olan genel seçimlerin çalışmalarının başladıklarını da dile getiren Mücevher, sözlerini şöyle tamamladı: “Genel Başkanımız Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamız geçtiğimiz kasım ayında İstanbul Eyüp’te, Eyüp Sultan Hazretlerini ziyaret ederek 2011 Haziran ayında yapılacak olan genel seçimlerin startını vermişti. Biz de ilçe teşkilatı olarak çalışmalarımıza başladık. Tarihi bir fırsat olarak gördüğümüz 20011 Haziran ayında yapılacak olan genel seçimlerde Milli Görüş’ün iktidar olması gerekir yoksa ülke gittikçe yıkılıyor.”
MUSTAFA AKÇA
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.