En iyi mesleki bilgi, meslek sahibinden alınır

En iyi mesleki bilgi, meslek sahibinden alınır

Üniversite adayları şimdilerde hangi üniversiteyi, hangi bölümü, hangi mesleği tercih etmeleri gerektiği konusunda ciddi araştırmalar yapıyor.

Üniversite adayları şimdilerde hangi üniversiteyi, hangi bölümü, hangi mesleği tercih etmeleri gerektiği konusunda ciddi araştırmalar yapıyor. Adaylar, üniversitelere yerleşirken sevdikleri ve yapabilecekleri bir mesleği edinmeye çalışırken, birçok meslek ise tanınmıyor. Makine Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Doç. Dr. Mete Kalyoncu, bir mesleği en iyi bilen kişilerin o mesleği icra edenler olduğunu belirterek, mühendislik alanlarıyla ilgili bilgi edinmek isteyenlere kapılarının açık olduğunu bildirdi.

Doç. Dr. Kalyoncu, “Meslek seçimi, geleceği bu günden başlayarak planlamak ve yönlendirmek anlamına gelir. Günümüzde, yüz binlerce genç bir üniversiteye yerleşerek bir meslek sahibi olmak için uğraş vermektedir. Bu gençlerin birçoğu da üniversiteyi bitirdikten sonra bir iş sahibi olma sıkıntısı içindedir. Kişinin meslekleri ve kendini tanıyarak uygun bir programa yerleşmesi gelecekte işini kolaylaştıracak başarı ve mutluluğunu arttıracaktır. Bir okulu seçmedeki amaç eve yakın olması, eş dost tavsiyesi ya da rastlantısal olmamalıdır. Okul seçimi öğrencinin geleceği ile ilgili olarak seçeceği mesleklere göre bilinçli bir şekilde yapılmalıdır. Ülkemizde meslek bilincinin henüz oluşmadığını ve insanlarımızın çoğunlukla bilinçsizce bir mesleğe veya iş alanlarına yöneldikleri aşikârdır. Kişinin gelecekteki yaşam tarzını belirlemesinde dönüm noktası olan mesleki tercihini yaparken doğru ve isabetli karar verebilmesi için izleyebileceği belirli basamaklar vardır. Bunlardan bazıları; kişinin yeteneklerinin belirlenmesi, ilgi alanlarının belirlenmesi, iş değerlerinin belirlenmesi, kişilik özelliklerinin belirlenmesi ve ilgi duyulan mesleklerin incelenmesidir. Bu sebeple MMO olarak; gençlerimizi, mensuplarımız ve odamıza bağlı olan Makina, Endüstri, İmalat, İşletme, Mekanik, Mekatronik, Otomotiv, Sanayi, Sistem, Üretim, Uçak, Havacılık ve Uzay Mühendisliği meslekleri ile ilgili olarak bilgilendirmek ve mesleğimizle ilgili sormak istedikleri sorulara cevap bulabilmek amacıyla web sayfamızda bu mesleklerin kısa tanımları yapılmıştır. Ayrıca gençlerimiz web sayfasını ziyaret ettiklerinde odamızın faaliyetlerinden meslektaşlarımızın hangi işlerle uğraştıklarını da rahatlıkla görebileceklerdir. Makina, Endüstri, İmalat, İşletme, Mekanik, Mekatronik, Otomotiv, Sanayi, Sistem, Üretim, Uçak, Havacılık ve Uzay Mühendisliği meslekleri ile ilgili olarak bilgi almak ve kafalarına takılanları sormak için odamızın kapıları gençlerimize sonuna kadar açıktır. Hiç çekinmeden odamıza gelip istedikleri konuda bilgi alışverişinde bulunup odamız imkânlarından faydalanabilirler” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.