En iyi 4 Facebook Home alternatifi

En iyi 4 Facebook Home alternatifi

Facebook’un Android için tasarladığı Home arayüzü Android cihazınıza yepyeni özellikler kazandırmayacak. Hali hazırda bu özellikleri sunan 4 Android uygulamasını listeledik

F 12 Nisan’da indirilmeye sunulacak. Ancak indirilmeye sunulsa da, yalnızca birkaç akıllı telefonda kullanılabilecek. Bu cihazlardan bir tanesi de HTC’nin satışa sunacağı First isimli akıllı telefon. Facebook Home bu cihazda önyüklü bulunacak.

Diğer cihazlar ise HTC One X, HTC One X+, Samsung Galaxy S III ve Samsung Galaxy Note II. Eğer sizin Android’iniz Home’u desteklemiyorsa hiç üzülmeyin. Android uygulama mağazasında bulunan 4 ‘ücretsiz’ uygulamadan biri ile Home’dan daha da iyisine sahip olabilirsiniz. İşte o uygulamalar:

Eğer Facebook haber akışını telefonunuzda görmek istiyorsanız, Quick Launch Social Lock Screen tam size göre. Bu uygulama kendi Facebook ‘widget’ına sahip; buradan Facebook’ta paylaşılan en yeni fotoğrafları, başlıkları, iletileri görebilir; paylaşabilir ve beğenebilirsiniz. Uygulama ayrıca Twitter ve Instagram için de aynı mantıkta kullanılabiliyor. Android’in çoklu ana ekranlarından her birine, farklı bir sosyal ağı konumlandırabilmek mümkün.

SO.HO Social Launcher, son derece basit ve işlevsel bir uygulama. Android’deki ana ekranına yerleştirdiği sosyal ağ kutusu ile, Facebook haber akışınızdaki en yeni iletileri görmenizi sağlıyor. Diğer Android widget’larının aksine, SO.HO ekranın tümünü kaplıyor. Yani Android ana ekranları arasında geçiş yapıp buraya gelmek, Facebook’a girmekten farksız oluyor. Eğer ana ekranınızda uygulamalar varsa, onlar görünmez oluyor ve daha çok iletiyi görmeniz için ekstra yer kaazanılıyor. Harika özellik ise bu; ekranın tepesindeki  tuş ile Facebook ve Twitter arasında geçiş yapabiliyorsunuz.

Android’in en iyi özelliklerinden biri, ana ekranınıza dinamik uygulamalar veya daha Android diliyle söylemek gerekirse ‘widget’lar yerleştirebilmeniz. Bu şekilde uygulamalar arasında geçiş yapmaya gerek kalmadan istenilen bilgilere kolayca ulaşılabiliyor. Android Pro Widget ise bu özelliği en iyi şekilde kullanan uygulamaların başında geliyor. Geliştiriciler kendilerine sormuşlar; kullanıcılar hangi bilgilerine en hızlı biçimde ulaşmak ister? Ardından Android Pro Widgets’a şunları eklemişler; takvim, favori kişiler (arama veya SMS için), en son SMS mesajları ve en önemlisi Facebook haber akışı. APW, birçok farklı boyut seçeneğine sahip, ne kadar yer kaplayacağını seçmek size kalıyor. Tepesindeki tuşlar ile mesajlarınızda, Facebook’a, oradan da takviminize kolayca ulaşabiliyorsunuz.

Facebook Home, arkadaşlarınızdan gelen fotoğraf ve iletileri tam ekran olarak ana ekranınızda gösteriyor. PhotoWall Live Wallpaper ise ‘insanı ilk sıraya’ koyma fikrini daha çılgınca bir boyuta taşıyor ve Facebook arkadaşlarınızın yüklediği en son fotoğrafları dinamik duvar kağıtları haline getiriyor. İnternet bağlantısı olduğu an senkronizasyona başlayan uygulama, beğendiğinizi fotoğraflara iki kere dokunarak büyütmenize olanak tanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.