En Güzel Mektup Yazan Öğrenciler Okullarına Kitap Kazandırdı

En Güzel Mektup Yazan Öğrenciler Okullarına Kitap Kazandırdı

Şırnak'ın Cizre ilçesine bağlı köy okullarında eğitim gören öğrencilerden en güzel mektup yazan 40 öğrencinin okullarına 100 temel eser olarak bilinen seçkin kitap seti hediye verildi. 'Mektup arkadaşım' projesi kapsamında en güzel mektup...

Şırnak'ın Cizre ilçesine bağlı köy okullarında eğitim gören öğrencilerden en güzel mektup yazan 40 öğrencinin okullarına 100 temel eser olarak bilinen seçkin kitap seti hediye verildi.

'Mektup arkadaşım' projesi kapsamında en güzel mektup yazan 40 öğrenci eski Cizre Kaymakamı Şenol Koca tarafından verilen söz üzerine Mardin gezisine götürülmüştü. Geziye katılan köy öğrencilerinin çoğu daha önce köyden çıkmamış ve başka yere gitmemiş öğrencilerden oluşuyordu. Tahsis edilen araçlarla köylerden alınan öğrenciler öğretmenleri eşliğinde ödül olarak Mardin gezisine giden öğrenciler şimdi de okudukları okullarına kitap seti kazandırdı. En güzel mektubu yazan 40 öğrencinin okuduğu 4 okula 100 temel eser olarak bilinen seçkin kitap seti hediye edildi.

Cizre Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Abdulhakim Selimoğlu tarafından köy okullarına dağıtılan kitap seti temsili olarak en güzel mektubu yazan öğrencilere verildi. Okul kütüphanesine bırakılacak olan kitaplar köy okulu öğrencilerini sevindirdi. Okullarında doğru düzgün kitapların olmadığından dolayı fazla kitap okuyamadıklarını ifade eden öğrenciler, bu kitapların gelmesiyle daha fazla kitap okuma şanslarının olduğunu dile getirdi. Kitapları Müdür Abdulhakim Selimoğlu’nun elinden alan öğrenciler, kitapları göndermesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Mektup arkadaşı olan öğrencilerden Memoli Oktay, bundan sonra arkadaşlıklarını devam etmesini, hatta bir proje ile bu arkadaşlarıyla yüz yüze görüşmek istediklerini söyledi. Memoli Oktay, “Biz mektubum projesinde yer almıştık. Projede güzel mektup yazmıştık. Projede buradan başka ilde bulunan okullarda okuyan öğrencilere mektup yazdık, arkadaş olduk. Ben Tokat’ta yaşayan Tuğrul Koçak isimli öğrenci ile mektuplaştım ve arkadaş oldum. Ödül olarak bizi Mardin’e geziye götürdüler. Çok güzel geçti. Eski Kaymakamımız Şenol Koca sayesinde birçok güzel yerleri gezdik, gördük. Şimdi de bize kitap getirdiler. Kitaplara ihtiyacımız vardı. Bizim okulda kitap var ama her sınıfta yeteri kitap yoktu. Bize kitap hediye edildi. Bize kitap hediye edenlere çok teşekkür ederim.” dedi.

Projede emeği geçen herkese teşekkür eden Şabani Köyü İlköğretim Okul Müdürü Hasan Doğan, “Mektup arkadaşım projesi kapsamında daha önce öğrencilerimizi geziye götürmüştük. Bu kitap setleri de onların bir ödülüdür. Müdürümüz okulumuzu ziyaret etti ve bize kitap getirdi. Bizi ziyaret etmesinden dolayı çok mutlu olduk. Çocuklarımız da kitaplara sahip oldukları için çok sevindiler. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın mektup yazma şevklerini gördük. Arkadaş edindikleri arkadaşlarıyla nasıl mektup yazdıklarına şahitlik ettik. Birbirleriyle mektuplaşma ve hediyeleşme gibi şeyler okumanın ve okulun bir parçasıdır. Çocuklarımızda bizlerde böyle şeylerden çok mutlu oluyoruz.” diye konuştu.

Proje hakkında açıklamalarda bulunan Cizre Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Abdulhakim Selimoğlu da şunları söyledi: “Köy okullarımız ‘mektup arkadaşım’ adlı bir projeye katılmışlardı. Bu projede gerçekten çok güzel mektuplar yazmışlardı. Çok güzel arkadaşlıklar edinmişlerdi. Bu başarı sonucunda biz onları ödüllendirmek istedik. Giden Kaymakamımız Şenol Koca, finansman konusunda yardımcı oldu ve gençlerimizi Mardin gezisine götürdük. Mardin gezisi çok güzel oldu. Çok güzel yerleri gezdiler, gördüler. Bir de okudukları okullarını ödüllendirelim. En güzel hediye olarak kitap düşündük. Köy okullarında fazla okuma kitapları olmadığı için köy öğrencileri biraz kitap okumadan uzak kalıyor. Biz de 100 temel eser olarak bilinen seçkin kitap setini okullarına hediye ettik. Bu kitap setini geziye götürdüğümüz 40 öğrencinin okudukları 4 okula hediye ettik.” CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.