Emre Sarıgedik: Vatandaşlarımızın Güvenliği Sağlansın

Emre Sarıgedik: Vatandaşlarımızın Güvenliği Sağlansın

İzmir Küçük Kulüp Derneği Başkanı Emre Sarıgedik, Kobani destek vermek adına yapılan saldırıları tasvip etmediklerini, vatandaşlarımızın da güvenliğinin derhal sağlanması gerektiğini bildirdi. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama...

İzmir Küçük Kulüp Derneği Başkanı Emre Sarıgedik, Kobani destek vermek adına yapılan saldırıları tasvip etmediklerini, vatandaşlarımızın da güvenliğinin derhal sağlanması gerektiğini bildirdi. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Sarıgedik, bu davranışların ülkemizin iç huzurunu bozacak hareketler olduğunu ve kimseye bir şey kazandırmayacağını kaydetti.

Küçük Kulüp Derneği'nin bir tenis kulübü olmasının yanı sıra güçlü bir Sivil Toplum Kuruluşu olduğunu belirten Sarıgedik, "Bu yüzden ülkemizde son günlerde yaşanan şiddet olaylarıyla ilgili halkımızı sağduyulu olmaya çağırmak amacıyla bir açıklama yapma gereği duyduk. Kobani’ye yapılan saldırıları üzüntü ile takip etmekteyiz. Ancak Kobani’ye destek vermek adı altında ülkemizde baş gösteren yağmalama, bayrağımıza yapılan çirkin saldırılar ve Atatürk heykellerinin yakılması gibi şiddet olaylarını asla tasvip etmiyoruz." diyerek, şu ifadelere yer verdi:

"Can kayıplarının yaşanması ise üzüntümüzü daha da arttırıyor. Birlik ve beraberliğimizi provokatif hareketlerle bozmaya çalışan ve ülkemizi iç savaşın eşiğine getirmek için uğraşan kişilere asla fırsat verilmemesi gerektiğini düşünüyor, halkımızı sağduyulu olmaya davet ediyoruz. Hiç şüphesiz ki ifade özgürlüğü çerçevesinde vatandaşların isteklerini dile getirmesi demokrasinin en büyük getirisidir. Kobani’de yaşananlar bir insanlık dramıdır ancak ülkemizin iç huzurunu bozacak hareketler bizlere bir şey kazandırmayacağı gibi sadece yine ülkemize ve halkımıza zarar getirecektir.

Unutulmamalıdır ki iki yanlış bir doğru etmez. Şüphesiz ki Kobani’de yaşanan gelişmelere ve sınırımızdaki teröre kayıtsız kalınamaz, yönetim kademelerinin bu konuya hassasiyetle yaklaşması ve neden sonuç ilişkisi içinde bakması gerektiğine inanıyoruz. Vatandaşlarımızın güvenliği koruyacak, iç ve dış terör tedbirlerin en kısa zamanda alınacağına inanıyoruz."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.