Emperyalistler, dünyayı parsellemek istiyor

Emperyalistler, dünyayı parsellemek istiyor

Başörtüsüne ve temel insan haklarına özgürlük için mücadele eden Konya İnanç Özgürlükleri Platformunun 122. hafta basın açıklamasında konu Yemen üzerinde oynanan oyunlar ve Mısırın Gazzeye yapılan yardımlarda aldığı tavır oldu.

YEMEN’DE AVCILIK OYUNU OYNANIYOR
Platform adına basın açıklamasını yapan Ali Eröz, “Dünyayı parselleyenler, işgali, sömürüyü devlet politikası ve varlık sebebi sayanlar, kendi iktidarlarının, kendi güç alanlarının devamı için yeni av sahaları aramaktalar. Dünyayı bir av alanı, diğer insanları av, kendilerini de avcı olarak görenler, gözlerini şimdi de Yemen’e diktiler. Yemen üzerinden, Ortadoğu sömürüsünü sağlama alacaklar, İran’ı sıkıştıracaklar ve Afrika’ya yerleşmek için yeni yollar üretecekler. Dökülen yine Müslüman kanı, işgal edilen yine Müslüman toprakları olacak. Afganistan’da, Irak’ta, Somali’de oynanan oyunlar, şimdi de Yemen üzerinden oynanmaktadır” dedi.
SORUN, AMERİKA’NIN TOPRAK YEME HASTALIĞI
Vücuttaki çinko eksikliğinden dolayı toprak yeme, yedikçe de toprak yeme hastalığına tutulmaya pika adı verildiğini söyleyen Ali Eröz, Amerika’nın bir tür siyasal pikaya tutulduğunu, kendi emperyalist arzularını gidermek için işgaller yaptığını ifade etti. İşgallerin sonucunda doğal olarak karşısında bir direniş gören Amerika’nın tekrar işgalle direnişi bastırmaya çalıştığını kaydeden Ali Eröz, “Amerika’nın yediği her toprak, hastalığını arttırmakta, hastalığı arttıkça da işgal arzusu çoğalmaktadır. Bu hastalık iç dokuyu bozmakta, ağır ağır ölüme götürmektedir. Yeni işgaller Amerikan emperyalizmimin siyasal ölümünün yakınlaştığını göstermektedir” ifadelerini kullandı.
İNSANLIK VİCDANININ UYANDIĞI YOLCULUK
Dünyanın hiçbir yerinde yenilmez orduların, yıkılmaz kalelerin ve ambargoların olmadığına vurgu yapan Platform Sözcüsü Ali Eröz, “İşgaller ebediyen devem etmez. Bir boykot kırıcı, bir ambargo delici çıkıverir ortalık yere. İngiliz parlamenter George Galloway öncülüğünde başlatılan, Türkiye’den İHH’nın organize ettiği Filistin’e yol açık konvoyu büyük bir zaferle Gazze’ye girmiş, melun ambargo delinmiştir. İnsanlık izzet ve onurunun yüceltildiği bu eylem katılanların değerini yükseltmekle birlikte, insanlığın da haysiyetini kurtarmıştır. Fitneyi, nifakı, Firavunluğu deşifre etmiş ve direnişin zaferler getireceğini bir kez daha ortaya koymuştur. Bu yolculuk insanlık vicdanının uyanışıdır. Yenilerinin organize edilmesiyle melun ambargonun sona erdirilmesine büyük bir katkı sağlayacaktır. Yola çıkışları bir umut, dönüşleri bir zafer olanların yeni zaferlerin başlangıcı olacakları unutulmamalıdır” diye konuştu.
MISIR, 6 KİŞİYİ GÖZALTINA ALDI
Özgürlük Konvoyu ile Mısır’a giden ve 2 tanesi de Türk vatandaşı olan 6 gönüllünün pasaportlarına el konulmak suretiyle Mısır’da gözaltına alındıklarını ifade eden Ali Eröz, “Mısır hükümetini bu davranışından dolayı telin ediyor, kardeşlerimizin bir an önce ülkelerine dönmelerini temenni ediyoruz” dedi. Eröz ayrıca özgürlük konvoyuna katılanların Türkiye’ye ne zaman geleceklerinin belli olmadığını bildirerek, umutla yolcuların gelmesini beklediklerini sözlerine ekledi.
RASİM ATALAY

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.