Emniyet Müdürü Çakmak: Kars'ta Her Okulda Bir Polis Görevlendirdik

Emniyet Müdürü Çakmak: Kars'ta Her Okulda Bir Polis Görevlendirdik

Kars Emniyet Müdürü Ercan Çakmak ve yeni atanan müdür yardımcıları basın mensuplarıyla kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Çakmak; "Okullar açıldı, herkes çocuğuyla ilgili merak içinde, emniyet olarak her okulda bir polis görevlendirdik."...

Kars Emniyet Müdürü Ercan Çakmak ve yeni atanan müdür yardımcıları basın mensuplarıyla kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Çakmak; "Okullar açıldı, herkes çocuğuyla ilgili merak içinde, emniyet olarak her okulda bir polis görevlendirdik." dedi.

Polisevinde gerçekleştirilen toplantıya İl Emniyet Müdürü Ercan Çakmak'ın yanı sıra, Emniyet Müdür Yardımcıları Mehmet Mustafa Altunsu, Murat Aydın, İbrahim Çapan, Asayiş Şube Müdürü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü ile Çocuk Şube Müdürü. Kars Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yücel Sezer, Anadolu Basın Birliği 2. Başkanı Ercüment Daşdelen ile yerel ve ulusal basının temsilcileri katıldı.

Programda konuşan Çakmak, basının kendileri için çok önemli olduğunu ifade etti. Halkın haber alma kaynağının birinci faktörü basın olduğuna değinen Çakmak; "Onun için bu kahvaltıları birlikte daha fazla yapmalıyız ki halkımızda doğru bilgi alabilsin." dedi.

2014-2015 eğitim sezonunun başlaması ile emniyet olarak gerekli tedbirlerin alındığını ifade eden Çakmak, "Okullar açılıyor. Herkes çocuğuyla ilgili merak içinde emniyet tedbirleri alıyor mu diye biz her okulda mutlaka bir görevli verdik. Ve bu görevliler okul aile birliği ile irtibatlı. Aynı zamanda güvenlik için giriş ve çıkışlarda da çocuklarımızın güvenliği için memurlarımız var. Aileler bu konuda müsterih olsunlar. Farkındaysanız geçen senede diğer senede bu tedbirlerden dolayı okullarda hiçbir şey olmadı. İnşallah bu senede aynı şekilde tedbirlerimizi en üst seviyede alıp bir sıkıntı olmayacak Allah’ın izni ile. Onun için aileler müsterih olsun." diye konuştu.

KARS'TA BONZAİ MESELESİ BÜYÜK PROBLEM DEĞİL

Emniyet Müdürü Çakmak son zamanlarda birçok gencin ölümüne sebep olan bonzai denen uyuşturucu meselesinin Kars'ta büyük bir problem olmadığına değinerek; "Ailelerinde de bunun için belki akıllarında soru işareti olabilir. Ondanda müsterih olsunlar. Her gün ciddi yakalanmalar var. Fakat Kars'ta endişe edecek bir ciddi yakalama yok. Şimdiye kadar 4 gr. bir bonzai almışız. Kars'ta bonzai meselesi büyük bir problem değil. Arkadaşlar çok iyi çalışıyor. Niye iyi çalışıyor? Bizim geldiğimizle bu sene arasında ki fark artı. Yakalamada da geçen senelerde büyük bir artış var. Ve bu Kars'ta aşağı doğru bir ivme kazandı. Allah'a çok şükür Kars'ta arkadaşlar iyi çalıştı. Ve bu iyi çalışmanın sonucunda güzel sonuçlar aldık. Onun için KOM müdürümüze de teşekkür ediyoruz. Bundan önceki müdürümüze de teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

VATANDAŞ HIRSIZLIKTAN MUZDARİP

Çakmak, emniyet olarak kaçakçılıkla mücadelede çerçevesinde yürüttükleri çalışmalara da değinerek şöyle konuştu: "Senede 1milyon 300 bin sigaraya el koyduk. Kars'ta eroin yok. Aileler bu konuda müsterih olsun. Fakat arkadaşların çalıştığı her sene hemen hemen 200 kilo, 300 kilo eroin almaya başladılar. Bu yalnızca yol güzergâhı. Yani arkadaşlar her detayı çok ciddi şekilde üzerinde duruyorlar ve yakalama oranları artıyor. Mesela diğer şeylerde ne var? Vatandaş hırsızlıktan muzdarip. Bu sene 28 tane hırsızlık olayı olmuş. Bunun yarısını yakalamışız, yarısını faili meçhul. 9. aya kadar 28 evden hırsızlık. Bu hiç bir şey. 28 tane evden hırsızlık ve bunların çoğununda yakalanması faili meçhul olmaması büyük bir başarı. Bu sene son zamanlarda vurulmalar arttı gibi oldu. Ve faillerini yakalamışız. Faili meçhul yok. Bir şehirde baktığınız zaman sıkıntımız yok Allah'a çok şükür. Bu emniyetten değil Kars halkının ne kadar birbirlerine saygılı olduğundandır. Burada 5 tane etnik gurup var. Çok güzel kardeşçe yaşayabiliyor. Bu Kars halkının da birbirleri ile yaşama kültürünün ne kadar üst seviyede olduğunu gösteriyor. Vatandaşa da teşekkür ediyorum. Bu konuda sayın valimize de teşekkür ediyorum. Çünkü gerçekten bize her konuda çok büyük destek sağlıyor. Ne zaman bir proje götürsek veya istek götürsek sayın valimiz Kars halkının faydasına olacak şeyleri hiç tereddüt etmeden bizim yanımızda yer alıyor." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.