Emniyet Genel Müdürlüğü'ne Atanan Lekesiz: Aldığım Maaşı Hak Etmiyorum

Emniyet Genel Müdürlüğü'ne Atanan Lekesiz: Aldığım Maaşı Hak Etmiyorum

Valiler Kararnamesi ile Hatay Valiliği görevinden Emniyet Genel Müdürlüğü görevine atanan Mehmet Celalettin Lekesiz, Hatay'da görev yapmaktan kıvanç duyduğunu söyleyerek İl’in Anadolu'nun bütün renklerini fazlasıyla bir arada bulundurduğunun...

Valiler Kararnamesi ile Hatay Valiliği görevinden Emniyet Genel Müdürlüğü görevine atanan Mehmet Celalettin Lekesiz, Hatay'da görev yapmaktan kıvanç duyduğunu söyleyerek İl’in Anadolu'nun bütün renklerini fazlasıyla bir arada bulundurduğunun altını çizdi.

    Hatay Gazeteciler Cemiyeti'nde (HGC) basın mensuplarıyla vedalaşan Mehmet Celalettin Lekesiz, devlet memurluğu süresi içerisinde her zaman 'aldığı maaşı hak etmediğini' düşündüğünü söyledi. Lekesiz şöyle konuştu: "Hatay'a ve Hataylılara çok daha fazla şey yapabilirdik ama çok içten samimiyetle söylüyorum, devlet memuriyetine girdiğim günden beri devletin verdiği maaşı hakkettiğimi düşünüyorum. Genel olarak kamu görevlileri aldıkları maaştan yakınırlar. 365 gün alınan maaşla ilgili değerlendirme yapamazsın. Maaştan yakınılırsa bunun gereği bellidir iki satır yazılır istifa edilir. Maaştan yakınma yerine görev yetki ve sorumluluk alanınızla ilgili siz ne sorumluluk yüklenilmiş ise onu en iyi şekilde kemali ile yapmanız doğru olandır. Ben deniz bu anlamda her görev yaptığım yerden ayrılırken devletin bana verdiği kadarını halka hizmet olarak yansıtabildim mi sorusunu kendi vicdan kararımla hep değerlendirme çalıştım. Muhtemelen devletin bana verdiği kadarını halka hizmet olarak yansıtamadım. Zamanımdan, rahatımdan, konforumdan , keyfimden yeterince millete mesai olarak tahsis edip daha fazla yapabileceğim hizmetleri yapmaktan eksik kaldım diye kendi iç dünyanda bunun eksikliğini hissetmişim."

    "BAŞKA BİR GÖREVE GİDİYORUM KISMET OLURSA"

    5 yıl 3 aylık Hatay’^da görev süresi içerisinde kurumlarla ahenk içerisinde çalıştıklarının da altını çizen Lekesiz, "Yaklaşık 5 yıl 3 aydır gerçekten keyifle, kıvançla, gururla keyif yaptığım Anadolu'nun hemen tüm renklerini hatta fazlasını bünyesinde barındıran demokratik bir üslupla bunu bezemiş olan bin yıllar içerisinde oluşturduğu irade ve kapasite ile unları uyum ahenk içerisinde yaşatmak kabiliyeti kapasitesine sahip olan Hatay ilinde görev yapmanın keyfini yaşadım. Her oturan kalkar, her gelen gider, buraya gelirken de temennimiz sağlıkla gelmek geldikten sonrada takdirde artık ne kadar süre ile görev yapacaksak onu sağlık içerisinde icra ettikten sonra bir tekrar sağlıkla dönebilmek, iki devletimize ve milletimize borcumuz olmadığımız konusunda kalben müsterih olarak ayrılma idi. Her işin bir sonu olduğu gibi buradaki görevimizin de bir sonu oldu. Bildiğiniz gibi Valiler kararnamesiyle buradaki görevime son verildi ve başka bir göreve gidiyorum kısmet olursa." ifadelerini kullandı.

    "DEDİKODU VE SÖYLENTİLERLE DEVLET İDARE EDİLMEZ"

    Suriye’de yaşanan iç karışıklığın Hatay’a yansımaması için gerekli önlemleri almaya çalıştıklarını söyleyen Lekesiz, Suriye tarafında bir kutuplaşmanın söz konusu olduğunu ve bunun Hatay’a yansımamasının fevkalade önemli olduğunu kaydetti. Lekesiz şöyle konuştu: "Bunu isteyen kişiler oldu mu, oldu, halen olabilir. Bunu isteyen yapılar oldu mu, oldu, halen olabilir. Ben olabilir diyorum, siz ona göre anlamanız gerekenleri arif olan anlar. Altını çize çize söylemeye çalıştığımız hususlar oldu bu süreç içerisinde. Kendi doğrularına hizmet ettiğini zannederken, başkalarının doğrularına hizmet edenler olabilir, lütfen dikkat etsinler dedik. Hatay'ın bir zemin kayması yaşamasını arzu edenler olabilir, hemşehrilerimiz serin kanlılıklarını muhafaza etsinler dedik. Kardeş kavgası çıksın isteyenler olabilir, bu konuda dikkatli olalım dedik. Sorumlu olduğu mevkiye bakmaksızın, günlük bireysel ikbal ve istikbal endişesiyle toplumu maalesef yanlış bilgilendirenler oldu halen bunların olduğunu görüyor ve üzülüyorum. Bunların yanlış olduğunu düşünüyorum. Dedikodularla, söylentilerle devlet idare edilmez."

    Sohbet ortamında gerçekleşen toplantının sonunda Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Yetişen Emniyet Genel Müdürü görevine atanan Mehmet Celalettin Lekesiz’e plaket takdim etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.