Emine Erdoğan'ın BM'deki lider eşi diplomasisiyle Sıfır Atık gündeminin küreselleşmesi hız kazandı

Emine Erdoğan'ın BM'deki lider eşi diplomasisiyle Sıfır Atık gündeminin küreselleşmesi hız kazandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, BM 78. Genel Kurul toplantıları kapsamında bulunduğu New York'ta, "Sıfır Atık" projesinin küreselleşmesine atılan ilk adım başta olmak üzere birçok konuda girişimlerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan'ın önderlik ettiği Küresel Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı'na ilk imzayı attı.

Emine Erdoğan, Türkevi'nde, devlet başkanı eşleri, BM'nin üst düzey yöneticileri, diğer ülke diplomatları ve New York Belediye Başkanı Eric Adams'ın hazır bulunduğu programda, "Küresel Sıfır Atık Hareketine Doğru" isimli etkinlikte konuştu.

Emine Erdoğan, "İnsanlık ailesini, Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı'nı imzalayarak yarın değil, bugünden değişimin bir parçası olmaya davet ediyorum. Bugün, ülkemde ektiğimiz sıfır atık tohumunun gölgesinin, dünyayı ferahlatacak bir çınara dönüşmesine tanıklık ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Programa katılan Surinam, Bosna Hersek, Seyşeller, Sırbistan, Bulgaristan, Litvanya, Zimbabve ve Sierra Leone liderlerinin eşleri de Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı'nı imzalayarak sıfır atık gönüllüsü oldu.

BM 77. Genel Kurulu sürecinde, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile "Sıfır Atık" hareketinin temelini teşkil eden iyi niyet beyanını imzaladıklarını hatırlatan Emine Erdoğan, "Bizler, bu beyanı gelecek nesillere temiz bir dünya bırakabilmek için hazırladık. Bu nedenle insanlık ailesini, beyanı imzalayarak yarın değil bugünden değişimin bir parçası olmaya davet ediyorum." diyerek, dünyayı kirleten ülkelere mesaj verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.