Emine Bozkurt'a Hollanda'da Kraliyet Nişanı

Emine Bozkurt'a Hollanda'da Kraliyet Nişanı

Avrupa Parlamentosu'nda (AP) 10 yıl süreyle görev yapan Türk asıllı Hollandalı siyasetçi Emine Bozkurt'a Hollanda'da Kraliyet Nişanı verildi.Lahey'de bulunan Hollanda Temsilcililer Meclisi'nde, başkan ve başbakanların özel olarak ağırlandığı...

Avrupa Parlamentosu'nda (AP) 10 yıl süreyle görev yapan Türk asıllı Hollandalı siyasetçi Emine Bozkurt'a Hollanda'da Kraliyet Nişanı verildi.

Lahey'de bulunan Hollanda Temsilcililer Meclisi'nde, başkan ve başbakanların özel olarak ağırlandığı salonda gerçekleşen törende Emine Bozkurt'u ailesi de yalnız bırakmadı.

Hollanda Temsilciler Meclis Başkanı Anouchka Van Miltenburg, Emine Bozkurt'un AP'de Hollanda'yı başarılı bir şekilde temsil ettiğini ve 'Türkiye'deki kadın hakları' ile ilgili raportörlük görevinin yanı sıra 'sporda yolsuzluk' raportörlüğü gibi önemli görevleri yerine getirdiğini dikkat çekti. Anouchka Van Miltenburg, "Bunun yanı sıra Emine Bozkurt aynı zamanda iyi bir anne. 10 yıl boyunca oğlunu da ihmal etmeyerek bu yoğun görevi süresince iyi bir eğitim almasını sağladı. Bu açıdan Hollanda'nın en üstün nişanı olarak Kraliyet Nişanı ile ödüllendirilmesini uygun gördük. Kendisine bundan sonraki yaşamında da üstün başarılarının devamını diliyoruz." dedi. Meclis başkanı daha sonra Kraliyet Nişanı'nı Bozkurt'un yakasına taktı.

Törenin ardından Cihan Haber Ajansı'na açıklama yapan Emine Bozkurt, "Gerçekten benim için çok anlamlı ve gurur verici bir şey." dedi. AP'de görev yaptığı yıllar boyunca yakınlarından büyük destek aldığını dile getiren Bokzurt, "Onlarsız bu görevi bu kadar iyi, bu kadar güzel yapamazdım. Ailemin bu ödül töreninde olması benim için çok önemli." şeklinde konuştu. Bozkurt, birkaç ay dinlendikten sonra yine uluslararası düzeyde çalışmalarına devam etmek istediğini dile getirdi.

Hollanda Temsilciler Meclisi'nde yapılan Kraliyet Nişanı töreninde Meclis Başkanı Anouchka Van Miltenburg 10 yıl süre ile görev yapan Emine Bozkurt ile birlikte AP'de 10 yılı dolduran C.M Wortmann Kool, A.J.M Manders, K.T Liotard ve Thijs Berman'a da Kraliyet Nişanı taktı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.