Emine Altuntaş: Pandemi Döneminde Turizm Sektörü de Derin Yaralar Aldı!

Emine Altuntaş: Pandemi Döneminde Turizm Sektörü de Derin Yaralar Aldı!

Siyasi partilerin Konya’daki il başkan yardımcıları; fikirlerini, siyasi görüşlerini, şehrin sorunlarını ve çözüm önerilerini bugün Merhaba Gazetesi “Siyasetin Nabzı” sayfaları için kaleme aldı.

İyi Parti Konya İl Başkan Yardımcısı Emine Altuntaş'ın yazısı şu şekilde:

Pandemi Döneminde Turizm Sektörü de Derin Yaralar Aldı!
Dünyada özellikle de Ülkemizde en hızlı gelişen ve büyüyen sektörlerden olan Turizm; ülkemizin bir adım ileriye değil koşarak gelişmesine katkı sağlayan sektörlerden olmasına rağmen hissesine düşen yaralar yerine katkılar almalıydı; istedikleri bir can suyu idi

Turizmde kendi içinde kucakladığı ve desteklediği pek çok sektörü barındırıyor, koruyup kolluyor. Oteller/tüm konaklama tesisleri, turistik restoranlar, Rehberler, daha çok turistler ile çalışan küçük esnaflar (Ülkemizde yetiştirilen domatesin %50’si, Üretilen yumurtaların %40’ı, Avlanan balıkların %60’ı turizm sektöründe tüketilmektedir) vb..

Sayıları 8000’i bulan aktif Turizm Seyahat Acenteleri; çalışanlarıyla bir bütün ve bu sektörün bel kemiğidir… Seyahat Acenteleri olmazsa ülkeye turist de gelemez, gelmeyecektir.
Acenteleri kapatalım çalışanları işten çıkaralım tüm işlemleri online satış üzerinden yapalım mantığı bir çözüm olsa Almanya Seyahat Acentelerine destek vermez, Yunanistan turizmcilere özgü hibe ve yardım paketleri açıklamazdı. Kısa Çalışma Ödeneğinden 3 aydır faydalanmaya başlayan seyahat acenteleri zor günler geçiriyor. TÜRSAB üyesi ve faal şirketlere en az 2 sene geri ödemesiz krediler sağlanmalıdır. Bu sıkıntılı dönemde maddi zorlukla beraber çalışanlarının sigorta ve maaşlarında problem yaşayan Seyahat Acenteleri Devlet tarafından daha yapıcı çözümler ile desteklenmelidir.
40 sene önce hatırlıyorum Konya ‘ya gelen turistler hatta erken doğan turistler bastonları ile karış karış gezerler fotoğraflar çekerlerdi fakat Türk milletinin erken doğanları böyle bir kültüre sahip değildi; şimdi Seyahat Acenteleri sayesinde artık geziyorlar.
 

Türkiye de çok uzun zamandır gezmelere aracılık yapan; 81 ilde faaliyet gösteren ülkemizin turistik potansiyeline tarif edilemez destekler veren, yaptıkları araştırma, planlama, tanıtım ve pazarlama faaliyetleri ile turizm sektörünün AR-GE departmanı gibi çalışan 12000 SEYAHAT ACENTALARI sayesinde önemli gelişmelere şahit olmuştur. Önceleleri sadece büyük şehirlerde bulunurken şimdi Anadolu da Seyahat Acenteleri konusunda artık çok zengindir.

Türkiye ‘nin ufku açıldı önce yurt içi geziler ile başladılar şimdi. Dünyanın her yerine geziler düzenliyorlar. Türk Milletinin hayatında önemli bir yeri olan, neredeyse içi içe yaşadıkları acenteler hayatlarının bir parçası; çalışanları da aileleri oldu. Binlercesi karınca gibi çalışan personellerini işten çıkarıp kapılarına kilit vurdular, daha yüzlercesi de acentenin kapısına kilit vurmamak için direniyor. Sanki Turizm Bakanımızın sektörde büyükler kalsın, küçükler gitsin gibi bir düşüncesi var. Tüm bu problemler göz önünde bulundurularak, Seyahat Acentelerinin problemlerine daha akılcı ve pozitif çözümler bulunmalı. Bu çözümler hiç zor değil; eminim kendisi de bir seyahat acente işletmecisi olan Turizm Bakanı Mehmet Ersoy problemlerin en derinine inebilir masaya yatırabilir hatta yaralara merhem olabilir tüm Seyahat Acenteleri kendilerinden bunu bekliyor
Bana göre turizmin temel taşlarından diyebileceğim Seyahat Acenteleri açık ve net çok zor durumda! 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.