Emeklinin ev heyecanı

Emeklinin ev heyecanı

250 lira taksitle ev kampanyasını duyan emekliler, proje ortaklarından Türkiye Emekliler Derneği şubesine akın etti. Başvuruların sayısı 2 bine yaklaştı. TÜED Şube Başkanı Gülhan Çağlar, “Kampanyaya emekliler yoğun ilgi gösteriyor” dedi

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun emeklilere taksitle konut müjdesi sonrası emekliler Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Şubesi'ne akın etti. Şu ana kadar derneğe başvuranların sayısı 2 bine yaklaştı. 250 lira taksitle 240 ay vadeyle sunulacak evlerin, 75 metrekare büyüklüğünde ve 2+1 olacağı ifade edilmişti. Kirada oturan emeklileri ev sahibi olma heyecanı sardı. TÜED Şube Başkanı Gülhan Çağlar, emeklilerin ev sahibi olma heyecanıyla dernek şubelerine akın ettiklerini belirterek, “Biz Konya’da STK’ların en büyüğüyüz. TOKİ ile ortak bir proje var. Önce derneğimize başvuru alıyoruz, sonra TOKİ’ye. Alt gelir düzendeki emeklilere hizmet vereceğimiz için bizim kurallarımız farklı. 21 Ekim’de sayın Başbakanımız programımıza katıldı ve destekçi olacağını söyledi. Biz de projemizi genişleterek sürdürüyoruz. İlgi çok fazla. İnsanların küçük rakamlarla ev sahibi olacağı için mutluyuz” dedi.

YAZIR BÖLGESİ DÜŞÜNÜLÜYOR

Projenin şartlarını açıklayan Çağlar, şöyle konuştu: “Öncelikle emekli olmak gerekiyor. Babadan, kocadan emekli, dul, yetim maaşı alanlar da bu hizmetten faydalanabiliyor. Derneğimize üye olma şartı var. 250 TL ödeme ile başlanacak. Ödemelerin hangi bankaya yapılacağı henüz belli değil. Detaylar belli değil o yüzden sadece ön kayıt yapıyoruz. 2+1 daireler olacak. Yer olarak Yazır bölgesini tercih ettiğimiz ifade ettik. TOKİ de buna olumlu baktı. Şu anda kesin bir şey yok. Toplam ödemelerle 60 bin lirayı bulacak. inşaat başladıktan sonra 13 ayda evler teslim olacak. Ödemeler eve oturulduktan sonra başlayacak. Zafer alanı Ferah İşhanı 4. katta hizmet veriyoruz. Bazı derneklerde memuru almıyorlarmış, SSK’lıyı almıyorlarmış gibi söylemler var. Böyle bir şey yok. TÜED Konya Şubesi olarak bütün emeklileri kaydediyoruz.”

ALDIĞIMIZ MAAŞ EV ALMAYA YETMEZ

Konut müjdesiyle ilgili TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan da, "Başta dar gelirli ve emekliler olmak üzere Sayın Başbakanımız'ın açıkladığı 250 lira taksitle inşallah 2+1 dairelerle vatandaşları ev sahibi yapmaya gayret edeceğiz. Hiç konut sahibi olmamış vatandaşları hedefliyoruz. Vatandaşları 250, 300, 400 ve 500 lira taksitle kira öder gibi ev sahibi yapmak için uğraşıyoruz" dedi.  Ev başvurusu yapmak için TÜED şubesine gelen Ali Haydar Özer isimli emekli, kampanyayı yapanlara teşekkür ederek, “Aldığımız maaşı normal şartlarda zor yetiştiriyoruz zaten. Ev alma gibi bir şey zaten hayal. Ama bu kampanya ile bir evimiz olacağı için mutluyuz” dedi. Sıtkı Dinçer isimli emekli ise şu an kirada oturduğunu belirterek şöyle konuştu: “Şu yaşa geldik, kirada oturuyoruz. Uğraştık ama bir evimiz olmadı. Nasip olursa bi kampanyadan faydalanıp bir ev sahibi olmayı arzuluyoruz. Başvurumuzu yaptık sonuçları inşallah biran önce netleşir.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum