Emekli ve esnaf cezalandırılıyor

Emekli ve esnaf cezalandırılıyor

Milliyetçi Hareket Partisi Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı'dan gündeme dair açıklamalar

Milliyetçi Hareket Partisi Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'cebine nüfus cüzdanını koyan herkes bu ülkede istediği hastaneye, istediği zaman para ödemeden gidebilecek' sözlerinin yalan olduğunu bu uygulama açıkça göstermiştir. Bırakın para ödememeyi, vatandaşımıza sağlık yardımı alamadığı dönemlere ilişkin borçlar bile ödettirilmektedir. Bu haksızlık mutlaka düzeltilmelidir. Hükümet, emekli esnafımıza üstesinden gelemeyeceği boyutta geçmiş yıllara ait sosyal güvenlik destek primi borçları çıkarmıştır. Bu maddeyle anılan borçlara yapılandırma imkânı verilse de esnafımızın bu borçları ödemekte zorlanacağı açık olup ayrıca emekli aylığından yüzde 15 prim kesilmesi aynen devam ettirilmektedir. Esnaf ve sanatkârımızı cezalandıran bu sistemden vazgeçilerek esnafın emekli aylığından kesinti yapılmamalı ve geçmiş yıllara ilişkin borçlar da tümüyle silinmelidir" dedi.

YASA HALKIN BEKLENTİSİNİ KARŞILAMIYOR

Kalaycı, "Kamuoyuna tarihin en kapsamlı af yasası olarak takdim edilen bu tasarı, iddia edildiğinin aksine, 2011 yılında çıkarılan 6111 sayılı Kanun'a göre daha dar kapsamlı olup vergi ve sigorta primi dışındaki kamuya olan borçlarda bir yapılandırma getirmemektedir. Dolayısıyla, bu tasarı birçok kesimde oluşturulan beklentileri karşılamamaktadır. Hâlbuki, gerek sanayi ve ticaret erbabı ile çiftçilerden gerekse odalar, birlikler ve kooperatiflerden gelen talepler kapsamlı bir düzenleme beklendiğini ortaya koymaktadır" diye konuştu.

ESNAFIN TALEPLERİ DİKKATE ALINMIYOR

Gelen taleplerde DSİ'nin sulama kooperatiflerini icraya verdiğini söyleyen Kalaycı, "Bu itibarla DSİ'ye olan borçların kapsama alınması, yine tarımsal sulamadan olan çiftçi ve kooperatif borçlarının faizlerinin terkin edilerek uzun vadeli yapılandırılması istenmektedir. Ancak bu yıl peş peşe yaşadığı afetler nedeniyle iyice zor duruma düşen çiftçimizin ve üreticimizin sorunlarına AKP Hükümeti duyarsız kalmaktadır. Üstelik, çiftçiler elektrik borçlarına kolaylık getirilmesini beklerken AKP Hükûmeti tam tersine elektrik borcu nedeniyle tarımsal desteklerin verilmemesini kararlaştırmıştır" diye konuştu. Esnafın taleplerinin dikkate alınmadığını söyleyen Kalaycı, "Büyük bir borç sarmalı içine giren şirketler ve KOBİ'ler finansman sıkıntısı nedeniyle vergi ve prim affının otuz altı ay yerine, altmış ay vadeye yayılmasını daha önce kara listeye alınan dürüst ticari işletmelerin ayakta kalabilmesi ve kredi kullanabilmesi için sicil affı getirilmesini beklemektedir" sözlerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum