Emekli maaşı bugün ödeniyor

Emekli maaşı bugün ödeniyor

Kurban Bayramı tatili nedeniyle öne çekilen SSK ve Bağ-Kur emekli maaş ödemeleri bugünden itibaren verilmeye başlıyor.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş ödemeleri bugünden başlıyor. 9 milyona yakın SSK ve Bağ-Kur emeklisinin maaş ödemesi 9 günlük Kurban Bayramı tatili sebebiyle erkene alındı. Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) yapılan açıklamada, emekli tahsis numarasının son rakamı; 9, 7, 5, 3 ve 1 olanlar bugün; 8, 6, 4, 2 ve 0 olanlara ise yarın emekli maaş ödemesi yapılacak. Daha önce her ayın 8-14'ü tarihleri arasında ödenen geçici iş göremezlik ödeneklerinin tümü ise yarına kadar verilecek. SGK'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bilindiği üzere, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun 55'inci maddesinde, sigortalıya veya hak sahiplerine bağlanan gelir veya aylıkların, her ay peşin olarak ödeneceği, gelir ve aylıkların ödeme dönemleri, ödeme tarihleri, ödeme şekli ve ödeme merkezlerinin Sosyal Güvenlik Kurumu'nca belirleneceği hüküm altına alınmıştır. Buna göre, Kurban Bayramı'nın 12, 13, 14 ve 15 Eylül 2016 tarihlerine rastlaması nedeniyle, SGK'dan 5510 sayılı Kanun'un 4'üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) (SSK) ve (b) (Bağ-Kur) bentleri kapsamında emekli, dul ve yetim aylığı alanların eylül dönemi aylık ödemelerinin, tahsis numarasının son rakamı; 9, 7, 5, 3 ve 1 olanların 8 Eylül 2016'da 8, 6, 4, 2 ve 0 olanların 9 Eylül 2016'da; daha önce her ayın 8-14'ü tarihleri arasında ödenen geçici iş göremezlik ödenekleri ise 5-9 Eylül 2016 tarihleri arasında ödenecektir.”

AÇLIK SINIRI 1489 TL OLDU

MEMUR Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) tarafından düzenli olarak yapılan açlık-yoksulluk araştırması sonuçları açıklandı. Buna göre ağustosta, Türkiye'deki 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 1.489 lira 2 kuruş, yoksulluk sınırı ise 4 bin 229 lira,13 kuruş olarak belirlendi. Yapılan araştırmaya göre ağustos ayında temmuz ayına göre gıda madde fiyatlarında ortalama yüzde 1.02'lik bir düşüş yaşandı. Ağustos ayında göze çarpan en büyük artışlar yüzde 7.56'yla kiraz, yüzde 6.38 ile marul, yüzde 5.72 ile limon, yüzde 5.19 ile yumurtada yaşandı

Ağustos ayında temmuza göre giyim fiyatlarında ise ortalama yüzde 2.46'lık bir düşüş gözlendi. Haberleşme madde fiyatlarında ortalama değişim yüzde 1'lik bir artış olarak yansıdı. Aynı dönemde sağlık madde fiyatlarında ortalama yüzde 0.45'lik bir yükseliş yaşanırken, göze çarpan en büyük değişim ise yüzde 1.31 ile tansiyon aletinde görüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.