Elysee Yolunda Le Pen, Sarkozy'yi Solladı

Elysee Yolunda Le Pen, Sarkozy'yi Solladı

Fransa'da 2017 yılında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi düzenlenen anket, halkın yüzde 29'unun aşırı sağ parti lideri Marine Le Pen'e olumlu baktığını ortaya koydu. Le Pen ilk kez Fransa eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin...

Fransa'da 2017 yılında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi düzenlenen anket, halkın yüzde 29'unun aşırı sağ parti lideri Marine Le Pen'e olumlu baktığını ortaya koydu. Le Pen ilk kez Fransa eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin de önüne geçmeyi başardı.

Araştırma şirketi BVA'nın gerçekleştirdiği ankette aşırı sağ lidere olumlu bakanların oranında son ankete göre yüzde 1'lik artış olduğu kaydedildi. Buna karşılık yeniden aktif siyasete dönme kararı alan eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'ye güvenenlerin oranındaki düşüş ise sürüyor. Eylül ayında düzenlenen ankete göre 7 puan kaybeden Sarkozy, Fransızların yüzde 26'sından geçer not aldı. Sağ seçmen arasında da 12 puan kaybeden Sarkozy'nin, kendi partisi Halk Hareketi Birliği (UMP) seçmeni nezdindeki popülaritesi de 13 puan düşerek yüzde 71'e geriledi.

FRANSIZLARIN YÜZDE 85'İ HOLLANDE'IN YENİDEN ADAYLIĞINA KARŞI ÇIKTI

UMP'den cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklayan eski Dışişleri Bakanı, Bordeaux Belediye Başkanı Alain Juppe ise istikrarlı yükselişini sürdürüyor. 2017'nin güçlü ismi Juppe'nin adaylığına olumlu bakan Fransızların oranı yüzde 55 olarak ölçüldü. Nicolas Sarkozy'nin 29 puan önünde yer alan Juppe, sağ seçmenler arasında da Sarkozy'nın açık ara önünde bulunuyor.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ise Fransızların sadece yüzde 20'sinden geçer not aldı. Halkın yüzde 79'u ise Hollande'ın icraatlarını beğenmediğini vurguladı. Sosyalist liderin 2017 yılında yeniden cumhurbaşkanı adayı olmasına sıcak bakan Fransızların oranı ise sadece yüzde 15.

HER 4 FRANSIZDAN 3'ÜNE GÖRE SARKOZY'NİN GERİ DÖNÜŞ GİRİŞİMİ BAŞARISIZ OLACAK

Bu arada, her 4 Fransız'dan 3'üne göre Nicolas Sarkozy'nin yeniden aktif siyasete dönüşü başarısızlıkla sonuçlanacak. Araştırma şirketi Odoxa'ya göre Fransızların yüzde 75'i eski cumhurbaşkanın yeniden aktif siyasete dönüşünün başarısız gördüğünü kaydetti. Sarkozy'nin kendi partisinde bu oran ise yüzde 48 olarak gerçekleşti. Nicolas Sarkozy'nin Fransa için hiçbir kayda değer öneri getiremediğini düşünenlerin oranı se yüzde 77 olarak ölçüldü. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.