Elma Festivali Renkli Görüntülerle Başladı

Elma Festivali Renkli Görüntülerle Başladı

Azerbaycan'ın elmalarıyla ünlü Guba ilçesinde düzenlenen 'elma festivali' renkli görüntülere sahne oldu. Guba Valisi Mübariz Ağayev'in de hazır bulunduğu etkinlikte, rengarenk elmalar katılımcıların dikkatini çekti. Festivalede yakın illerin...

Azerbaycan'ın elmalarıyla ünlü Guba ilçesinde düzenlenen 'elma festivali' renkli görüntülere sahne oldu. Guba Valisi Mübariz Ağayev'in de hazır bulunduğu etkinlikte, rengarenk elmalar katılımcıların dikkatini çekti. Festivalede yakın illerin valileri, milletvekilleri, çeşitli ülkelerin büyükelçileri ve çok sayıda davetli de hazır bulundu. Guba iline bağlı ilçe ve köylerde yetiştirilen elmalar, süslü arabaların üzerinden tören alanından geçirilerek ziyaretçilerin beğensine sunuldu. Elmalardan yapılmış çeşitli kompozisyonlar davetliler tarafından büyük beğeni topladı. Folklor dans gruplarının gösterileri ise festivale ayrı bir renk kattı.

Cihan Haber Ajansı'na(Cihan) açıklamalarda bulunun Guba Valisi Mübariz Ağayev, elma festivalini yörenin tarihi ve kültürel zenginliklerini ortaya koymak amacıyla düzenlediklerinin altını çizdi.

Guba Milletvekili Vahid Ahmedov ise her bölgenin kendine has meyveleri olduğunu, Guba'nın elmalarıyla ünlü olduğunu hatırlattı.

Milletvekili Yevda Abramov ise elmanın Guba ilçesinde yaşayan yöre sakinlerinin geçimini sağlamak için en büyük gelir kaynağı olduğunu ve bu etkinliğin de onlar için önemli olduğunu söyledi.

Tören Vali Ağayev'in, davetlilere bölgede yetiştirilen çeşitli elma türleri konusunda bilgi vermesiyle son buldu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.