Ellerini iPhone ile Kontrol Ediyor

Ellerini iPhone ile Kontrol Ediyor

Geçirdiği bir kazadan sonra biyonik ellere sahip olan Jason Koger, iPhone sayesinde 5 yıl aradan sonra yeniden ellerini kullanmaya başladı.

Jason Koger, 34 yaşında bir baba. Geçirdiği kaza sonucunda iki elini birden kaybetti. 5 sene önce gerçekleşen bu kaza, Koger'ın hayatının alt üst olmasına neden olmuştu. Bir insanın günlük yaşamında elleri olmadan ne kadar zor anlar yaşayacağını herkes tahmin edebiliyor. 5 yıldır çok zor günler geçiren Jason Koger, iPhone ve biyonik eller sayesinde yeniden hayata tutunmaya başladı. Biyonik ellerini iPhone ile kontrol eden Jason Koger, 5 yıl aradan sonra kızının ellerini yeniden tutabilmenin mutluluğunu yaşıyor.                 

Kaza sonucunda iki elini birden kaybeden Jason Koger için, biyonik elleri geliştiren İngiliz şirketi Touch Bionics oldu. Bu biyonik eller sayesinde günlük yaşamında elleri ile yapması gerekenleri yapabilmeyi başaran Koger, el hareketlerine iPhone ile yön veriyor. Biyonik elleri için geliştirilen iPhone uygulaması sayesinde ellerini istediği şekle sokarak günlük yaşamını normal bir şekilde devam ettirmeye çalışıyor. Yazı yazmak istediğinde ellerini kalem tutabilecek şekilde ayarlayan Koger, yemek yiyeceği zaman da yine kullanacağı gereçleri tutabilmek için eline uygun şekli veriyor. İnsanlık için bir devrim niteliğinde olan bu biyonik eller ve iPhone uygulaması, 34 yaşındaki Jason Koger'ın yeniden yaşadığını hissetmesine olanak sağladı.
                          
Teknolojinin geldiği son noktayı çok iyi bir şekilde gösteren biyonik eller ve bu yönetmeyi başarmasını sağlayan iPhone uygulaması, bir babayla kızın ellerini 5 yıl sonra yeniden birleştirdi. Biyonik elleri kullanmaya başlayan Jason Koger, kendisi ile yapılan ilk röportajda "Kızımın elini 5 yıl sonra tekrardan tutabilmek benim için tarif edilemez bir duygu", dedi. Bu açıklaması bile cihazın hayatında nasıl bir noktaya etki ettiğini anlamamız için yeterli oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.