Elitaş: ABD'nin Suriye'ye füze saldırısının devamı gelmeli

Elitaş: ABD'nin Suriye'ye füze saldırısının devamı gelmeli

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, ABD'nin Suriye'ye ait hava üssüne yaptığı operasyonla ilgili, "Bundan sonraki süreçte devamı geldiği taktirde olumlu olarak değerlendirebileceğimiz bir gelişme” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Kayseri'nin merkez Melikgazi Belediyesi semt polikliniği tanıtım töreni sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bu sabaha karşı ABD'nin Suriye'deki hava üssünü füzelerle vurmasını değerlendiren Elitaş, şunları söyledi:
 
“Esad rejiminin sivillere karşı yaptığı insanlık dışı saldırıda kimyasal silah kullanılmış, çocukların da aralarında bulunduğu 100'ün üzerinde insan ölmüştü. ABD’nin bu sabah Suriye’deki kimyasal silah kullanılan merkeze yaptığı füze saldırısı, bundan sonraki süreçte devamı geldiği taktirde olumlu olarak değerlendirebileceğimiz bir gelişme. Çünkü Suriye’de 6 yıldan fazla suredir devam eden rejimin ülke insanına kendi vatandaşlarına yaptığı katliamı dur demek gerekir. Türkiye’nin söylediği uçuşa yasak bölge ve güvenlikli bir bölgenin konulması kurulması orada inşa edilip ülkelerinin dışında yaşayan vatandaşlarının Suriyelilerin ülkelerine dönüp orada ikamet ettirmelerini bir fırsat olarak değerlendirilmesi gerekir. Diğer ülkelerin bu süreç içerisinde Esad’a haddini bildirmelerini ve barış içerisinde yaşayan bir Suriye inşasına katkıda bulunmalarını tavsiye ediyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum